Urdangarin en una compareixença al jutjat (Arxiu CCMA)
Urdangarin en una compareixença al jutjat (Arxiu CCMA)

Urdangarin demana sortir de presó mentre el TC revisa el seu recurs pel cas Nóos

L'exduc de Palma diu que mantenir-lo a la presó li causaria un "dany irreparable" si s'anul·lés la condemna

Actualitzat

Iñaki Urdangarin demana al Tribunal Constitucional que s'anul·li la condemna imposada per malversació de cabals públics, un dels delictes pels quals se'l va jutjar i empresonar pel cas Nóos. El marit de la infanta Cristina ha demanat empara al Constitucional perquè revisi el seu cas i diu que, mentre s'estudia el seu recurs, se'l deixi lliure. Creu que li provocaria un "dany irreparable" mantenir-lo a presó si després s'anul·lés la condemna.

Iñaki Urdangarin ha presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional contra la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó. L'Audiència de Palma va condemnar Urdangarin a 6 anys i 3 mesos de presó, més trad el Tribunal Suprem va rebaixar la condemna a la pena actual que compleix pel cas Nóos a la presó de Brieva, Àvila, des del 18 de juny passat.


La defensa del marit de la infanta Cristina va presentar al setembre el que s'anomena un "incident de nul·litat" davant el Tribunal Suprem, que va ser rebutjat, i esgotada la via del Suprem ara ha anat al Constitucional.
 

Notícia relacionada: Qui és qui al cas Nóos

ARXIVAT A:
UrdangarinNóosTribunal Suprem Judicial
Anar al contingut