Barcelona

Universitaris i treballadors sanitaris s'uneixen a l'acampada de plaça de Catalunya

A l'ensenyament i a la sanitat s'han tornat a revoltar contra les retallades del govern d'Artur Mas. Per una banda, uns 400 universitaris han intentat entrar al rectorat de la Universitat de Barcelona i després han tallat la Gran Via. Per l'altra, el personal sanitari de l'Hospital Clínic ha fet una rua reivindicativa pel centre de la ciutat. Estudiants i professional de la sanitat han confluït a plaça de Catalunya, on el centenars de persones que hi estan concentrades des de diumenge a la nit per demanar una democràcia real els han rebut amb aplaudiments.

Actualitzat
Barcelona ha viscut una jornada intensa de protestes contra les polèmiques retallades anunciades pel govern de CiU d'Artur Mas per lluitar contra la crisi econòmica. Unes tisorades que afecten especialment dos sectors clau de la societat: la sanitat i l'educació.

D'aquesta manera, uns 400 universitaris han intentat entrar al rectorat de la Universitat de Barcelona, després han tallat la Gran Via i, per acabar, s'han dirigit a plaça de Catalunya per unir-se als acampats que rebutgen la situació política i financera actual.

A la protesta dels universitaris s'hi ha de sumar la dels treballadors de la sanitat que, com cada dimecres, ha tornat a sortir al carrer. El personal sanitari de l'Hospital Clínic, per exemple, ha fet una rua reivinticativa pel carrer de Villarroel que ha continuat per Aragó i ha finalitzat, també com els universitaris, a plaça de Catalunya per ajuntar-se amb els concentrats. Al sector de l'ensenyament també hi ha hagut protestes dels professors a les entrades d'alguns centres escolars.
Anar al contingut