Un avió de United Airlines s'enlaira a l'aeroport de Newark, Nova Jersey (Chris Helgren / Reuters)
Un avió de United Airlines s'enlaira a l'aeroport de Newark, Nova Jersey (Chris Helgren / Reuters)

United Airlines acomiadarà 593 treballadors que no es volen vacunar

L'empresa s'aferra al permís que Joe Biden va donar a les companyies nord-americanes de prendre les mesures convenients per obligar els seus empleats a vacunar-se

Actualitzat

A finals de juliol, davant l'augment de contagis per la variant Delta i l'estancament en el procés de vacunació als Estats Units, el president Joe Biden va donar carta blanca a les empreses per a que establissin les mesures que creguessin necessàries per forçar els seus treballadors a vacunar-se.

L'aerolínia United Airlines, una de les més importants del país, va agafar-s'ho al peu de la lletra: va seguir l'exemple d'altres companyies nord-americanes, com Google o Netflix i va anunciar als seus empleats que serien acomiadats si no es vacunaven contra la Covid.

Dit i fet: aquest dilluns es complia la data límit perquè els treballadors de United Airlines ensenyessin la seva pauta de vacunació completa. 593 -menys del 3% del total- no ho han fet, i aquest dimarts s'ha iniciat el seu procés d'acomiadament.

El president dels Estats Units, Joe Biden, va rebre aquest dilluns una dosi extra de la vacuna contra el Covid (REUTERS/Kevin Lamarque)

"Una decisió increïblement difícil"

L'executiu en cap de United Airlines, Scott Kirby, ha explicat que la decisió d'acomiadar tants treballadors ha estat "increïblement difícil", però la seguretat de l'equip que dirigeix "era la prioritat número u".

Kirby, que anteriorment havia presidit les aerolínies Us Airways i American Airlines, ha assegurat que aquest acomiadament massiu no tindrà "cap afectació" en el funcionament de United Airlines.

El director de United Airlines, Scott Kirby (Kamil Krzaczynski / Reuters)


Una última oportunitat

En la comunicació oficial, United Airlines ha anunciat que esperaria els que, després de començar el procés d'acomiadament, decidissin vacunar-se, però sempre que ho fessin abans de deixar de ser empleats de l'empresa.

Un grup d'afectats es troben en una situació extraordinària: són aquells que han presentat justificacions per qüestions de salut o religioses. L'empresa revisarà els seus casos de manera individual i prendrà una decisió final el 15 d'octubre.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCoronavirus VacunesJoe Biden
Anar al contingut