Façana de l'edifici del barri de Sant Roc de Badalona on aquest dissabte hi va haver un incendi (ACN)
Façana de l'edifici del barri de Sant Roc de Badalona on aquest dissabte hi va haver un incendi (ACN)
Badalona

Els veïns afectats per l'incendi de Sant Roc tardaran dies a poder tornar a casa

Continuen en estat greu un nadó i un adult ferits en l'incendi

RedaccióActualitzat

Cap dels veïns dels 20 habitatges de l'edifici que va cremar dissabte al barri de Sant Roc de Badalona podran tornar a casa els propers dies  i, fins i tot, podrien passar setmanes.

Ho ha confirmat l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, després de la reunió que l'equip de govern i la Generalitat han mantingut aquest diumenge per abordar solucions per als afectats.

En l'incendi van morir tres persones i una trentena van resultar ferides.

Ajuntament i Generalitat han acordat crear un protocol i una unitat específica de serveis socials per atendre les famílies afectades. Dilluns es tornaran a reunir per concretar actuacions.

Els veïns de l'edifici han dormit aquesta nit a casa de familiars excepte dues persones que han estat ateses al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. 

Tres dies de dol

El govern ha decretat dol a tot Catalunya aquest dia de Reis. S'han suspès tots els actes oficials i les banderes dels edificis públics onegen a mig pal.

Dos dels ferits continuen en estat greu: un nadó i un adult que va saltar per la finestra per fugir de les flames. En total, 14 persones continuen hospitalitzades.

Els veïns de l'edifici cremat, una vintena de famílies, han hagut de passar la nit fora de casa, reubicades en pensions. Els veïns dels edificis del costat, en canvi, ja van poder tornar a casa seva a la tarda.

 

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes del foc, que encara no se saben.

Les flames es van originar a la planta baixa de l'edifici i es va propagar amb virulència i de manera vertical pel forat de l'escala.

A l'Ajuntament de Badalona no li consta que el pis on es va originar l'incendi estigués ocupat. L'alcalde diu que no consta cap denúncia per aquest motiu. Alguns veïns de la zona van apuntar aquesta possibilitat després de l'incendi.

ARXIVAT A:
IncendisPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut