El bloc de pisos sinistrat és a l'avinguda Marquès de Mont-Roig, al barri de Sant Roc de Badalona (ACN)
El bloc de pisos sinistrat és a l'avinguda Marquès de Mont-roig, al barri de Sant Roc de Badalona (ACN)

3 morts i 29 ferits en l'incendi d'un edifici a Sant Roc, a Badalona

Hi ha un nadó en estat crític i dos adults en estat greu

RedaccióActualitzat

Tres persones han mort i 29 han resultat ferides per l'incendi que s'ha declarat aquest matí en un edifici del barri de Sant Roc de Badalona.

Entre els ferits hi ha un nadó en estat crític i dos adults en estat greu, segons han informat la Guàrdia Urbana de Badalona i el Bombers de  la Generalitat. En total, s'han traslladat 16 persones a l'hospital i 13 més han estat tractades al lloc dels fets.

El nadó, un dels adults greus i cinc ferits lleus han estat traslladats a Vall d'Hebron, l'altre ferit greu està ingressat a Sant Pau i 8 ferits lleus més són a l'Hospital del Mar i el Germans Trias.

 

Dissabte al vespre encara quedaven 14 ferits ingressats a l'hospital de Sant Pau, a l'hospital del Mar i a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Passat un quart de dotze, els Bombers de la Generalitat han informat que l'incendi ja està controlat.

El foc ha començat poc abans de les 9 del matí en un bloc d'habitatges situat al número 244 de l'avinguda Marquès de Mont-Roig.

L'incendi ha afectat quatre plantes d'un edifici de 10 pisos d'alçada.

 

Imatges de Luis Cardona

 

Tota la zona, que queda a prop de la parada de Sant Roc de metro i del Tram, està tallada al trànsit, i el fum que surt per les finestres és ben visible.

Els Bombers han utilitzat escales extensibles i cistelles per evacuar els veïns mentre treballen per sufocar les flames.

 

 

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha enviat fins al lloc de l'incendi nou unitats, que han començat a atendre els ferits al lloc dels fets.

En l'extinció de l'incendi hi han treballat una quinzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat i dels Bombers de Barcelona.

 



L'avís de l'incendi s'ha donat pocs minuts després de les 9 del matí. Els serveis d'emergències treballen també per reubicar les persones que han estat desallotjades.

 


L'Ajuntament de Badalona ha habilitat el Centre Cívic de Sant Roc per acollir-hi les persones afectades, que podrien ser un vintena. També s'ha posat en marxa un servei d'atenció psicològica.

 

 

Encara no s'han pogut determinar les causes del foc ni el grau d'afectació estructural de l'edifici, que s'ha començat a estudiar aquest mateix matí.

En declaracions al Canal 324, l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha anunciat que l'Ajuntament ha decidit suspendre els actes institucionals i declarar tres dies de dol.

ARXIVAT A:
IncendisPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut