Una tempesta amb forts aiguats escombra el litoral català
Un cotxe ha estat arrossegat per la riera a Montgat (Miriam Moreno)

Una tempesta amb forts aiguats escombra el litoral català

L'N-340 ha estat tallada a l'Ampolla per inundacions i un arbre caigut pels aiguats ha tallat la línia de tren R16 a Mont-roig del Camp

Actualitzat

Els aiguats que escombren tot Catalunya aquest dimarts han causat algunes incidències al seu pas. Sense que s'hagi detectat cap situació greu, la gota freda que ha caigut sobretot al litoral de Barcelona ha sorprès per la seva intensitat i perquè anava acompanyada de fort aparell elèctric. Tot i amb això, ha estat en general breu perquè ha avançat amb molta rapìdesa.

 


Carreteres tallades

Algunes vies han quedat tallades a causa de les inundacions, tal i com informa el Servei Català del Trànsit, L'N-340 ha estat tallada en ambdos sentits a l'Ampolla amb cues de 2 quilòmetres per banda. La circulació s'ha restablert donant pas alternatiu però hi ha transit lent i retencions. Continua tallada la carretera a Argentona i ja s'ha obert al trànsit la de Canyelles.

 

A l'A7 a Cambrils, les pluges han causat cues de fins a 3 quilòmetres amb aturades. 


Via tallada a Mont-Roig

Un altra incidència destacada és la caiguda d'un arbre a la via del tren que ha obligat a tallar la circulació a Mont-roig del Camp durant 3 hores.

Cap a 2/4 de 4 de la tarda, la caiguda d'un arbre sobre la catenària de la via del ferrocarril entre L'Hospitalet de l'Infant i Mont-roig ha obligat a Adif a interrompre la circulació en aquest tram.
 

 

Un cop retirat el tronc, s'ha pogut restablir la circulació del ferrocarril entre Cambrils i l'Ampolla

 

RENFE ha posat en marxa un servei alternatiu per carretera entre Cambrils i l'Ampolla. 

Aquesta incidència ha afectat una dotzena de trens Regionals de la línia R16 i uns 2.000 viatgers. A més del servei de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

Un cop retirat l'obstacle s'ha restablert el servei cap a 2/4 de 7 de la tarda. Els retards han anat entre lels 30 i els 90 minuts. Pel que fa el tren Talgo ha reprès el seu viatge amb més de 3 hores de retard. 


Avisos per inundacions

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 135 trucades per diverses incidències causades per l'aiguat.

Els Bombers també han rebut 82 avisos. S'han registrat 40 trucades entre les 12 i les 3 de la tarda, i 32 més entre les 3 i les 6 de la tarda, i 10 més a partir d'aquesta hora, relacionats amb filtracions d'aigua o baixos inundats.

 

 

 

 

El polígon industrial de Barberà del Vallès, que s'ha inundat durant la tempesta, ha estat un dels llocs on han acudit els bombers.

Els Bombers han actuat en diversos municipis, sobretot a Sabadell, Mataró, Vilafranca del Penedès, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu o Esplugues.

 

Pla Inuncat en prealerta

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Inuncat, amb avisos a les diferents comarques a mida que la tempesta anava avançant.

 

Sobretot es demana precaució pel perill de rierades. Al Maresme, les rieres han arrossegat algun vehicle fins a la platja. Els rius han augmentat sobtadament el seu cabal.

Per això Protecció Civil recorda les recomanacions que cal tenir en compte durant aquest episodis de pluges torrencials i sobtades.

 

Platges tancades al bany

L'aiguat ha afectat sobretot la zona costanera i ha entrat per la línia de mar. Algunes platges s'han tancat pel perill de banyar-se quan hi ha fort aparell elèctric.

Entre altres, les platges de La Pineda, a Vila-Seca, al Tarragonès; les platges de l'Arenal, l'Avellana i Cap Roig a L'Ampolla, i de l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre. I al Maresme, les de Cabrera de Mar i Vilassar de Mar.

Altres platges s'ha hissat la bandera vermella per la mala mar.

 

 


La tempesta queia sobre sant Boi de Llobregat (Jordi Torrente)

 

I altres, com les de la Nova Icària a Barcelona o, les de Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme, per la mala qualitat de l'aigua ja que les rieres arrosseguen porqueries i aigues fecals al mar.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut