Les fortes pluges provoquen greus inundacions al centre d'Espanya

Catalunya activa l'Inuncat en fase de prealerta

Actualitzat

El País Valencià, les Balears i Múrcia estan en alerta taronja per risc de pluges i tempestes intenses durant les pròximes hores. Les Balears estan sent les més afectades aquest dimarts al matí. Una línia de tempestes i d'aiguats ha escombrat l'illa d'Eivissa i ha deixa grans cortines d'aigua. A Catalunya descarreguen tempestes fortes, sobretot en punts de la costa.

 

 

A Catalunya hi ha activada la prealerta de l'Inuncat per tempestes fortes i possibles inundacions sobretot a la costa. Cap a la una, un fort aiguat ha afectat l'àrea de Barcelona i el Maresme. Una densa cortina d'aigua en pocs minuts que no ha fet mal, segons Protecció Civil.
 

Problemes a Madrid

Aquest front de tempestes ha creuat les últimes hores la península, on ha provocat inundacions i ha fet destrosses, sobretot a les províncies del centre de l'estat, com ara Madrid i Toledo, on s'han superat els 64 litres per metre quadrat.

A Madrid, les fortes pluges d'aquest dilluns van obligar a tallar sis línies de metro i l'autopista M-40. També es van haver de desviar diversos vols de l'aeroport de Barajas.

A més de la capital espanyola, les localitats més afectades han estat Valdemoro, Pinto i Arganda del Rey; en aquesta última, per exemple, la tempesta ha arrossegat contenidors i ha desplaçat vehicles, i també ha inundat garatges i locals.
 

Un carrer del municipi madrileny d'Arganda del Rey, després de les fortes pluges d'aquest dilluns al vespre (EFE)

 

Aquest dilluns, a banda de Madrid, les pluges també han estat importants a les províncies de Toledo, Segòvia i Àvila. En total, el centre d'emergències 112 ha rebut més de mil trucades. Els bombers treballen per treure l'aigua de locals inundats.

La precipitació acumulada aquesta matinada al País Valencià ha estat de 49,8 litres por m2 a Andilla (València) i de 47,6 litres a Onda (Castelló).   Emergències de la Generalitat Valenciana ha rebut  El 205 trucades per l'episodi de pluges per 139 incidents.

 

Veïns d'Arganda del Rey netegen els carrers després de les fortes tempestes (EFE)

 

Els Mossos demanen que s'extremi la precaució al volant i que es respecti la distància de seguretat. Des de la DGT difonen consells sobre què cal fer en cas que trobis una inundació mentre s'està circulant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut