Una taxista de Barcelona denuncia un passatger per masturbar-se dins del cotxe

La Guàrdia Urbana s'ha fet càrrec del cas, que tramita com una falta administrativa perquè la víctima no és menor d'edat

RedaccióActualitzat

Una taxista de Barcelona ha denunciat un passatger per masturbar-se al seient del darrere aquest matí, quan l'ha portat fins a la porta d'un hotel al carrer de Sepúlveda, a l'Eixample. La conductora ha presentat la denúncia aquest migdia a la Guàrdia Urbana, que s'ha fet càrrec de la investigació.

Els fets estan gravats. Quan s'ha adonat del que estava passant, la taxista ha escridassat l'individu perquè baixés del vehicle i li ha advertit que l'havia enregistrat amb la càmera que du al cotxe per tenir imatges del que passa a l'interior.

La Guàrdia Urbana, alertada per la taxista, no ha pogut localitzar l'home, que després ha estat identificat. Segons la policia municipal, el cas es tramita com a falta administrativa perquè la dona no és menor d'edat. En cas que ho fos, es tractaria d'un delicte d'exhibicionisme.

Advocades especialitzades en violències masclistes no estan d'acord perquè l'espai --el cotxe-- és molt reduït, i l'afectació cap a la víctima és molt més greu.

Júlia Humet, advocada especialista violències masclistes, creu que hi ha opcions que el cas tingui "rellevància penal" i recomana a la taxista que arribi fins al final.

A més, des de l'entorn de la dona, s'han queixat que, d'entrada, la policia li ha dit que no hi podien fer res i l'han adreçat a la Fiscalia, al carrer de Pau Claris.

Una càmera al taxi ha gravat l'home, que ha estat identificat
Élite Taxi reclama mesures de seguretat urgents per als conductors (iStock)

El sector reclama solucions a la inseguretat

Arran d'aquest incident, Élite Taxi ha reclamat que es puguin instal·lar càmeres de videovigilància dins dels taxis, una mesura que defensen des de fa temps i que està prohibida expressament per l'Institut Metropolità del Taxi

L'associació vol que es convoqui "amb caràcter d'urgència" la taula de seguretat per tenir-ne un debat seriós per la inseguretat als taxis. 

"Entenem que al centre hi ha el debat de la privadesa dels usuaris del taxi en un espai que no és com el del transport col·lectiu", diu Élite Taxi en un comunicat, però reclama solucions, amb l'amenaça que, en cas contrari, "no quedarà més remei que treure els taxis al centre de la ciutat".

Els taxistes també demanen modernitzar el sistema d'emergències que els connecta amb el 112 a través d'una trucada telefònica perquè consideren que ha quedat desfasat. 

 

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut