Es manté la vaga de vigilants al Prat: acaba sense acord la reunió de mediació

Els treballadors de Trablisa qualifiquen d'abusius els serveis mínims dictats

Actualitzat

No hi ha hagut acord que eviti la vaga indefinida que els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat tenen previst començar divendres, en plena campanya turística.

La reunió entre els representants dels treballadors i de l'empresa Trablisa, amb la mediació del Departament de Treball, ha acabat sense èxit.

Els treballadors votaran aquest dijous en assemblea la proposta que l'empresa ha fet arribar als treballadors, però a hores d'ara res fa pensar es desconvoqui la vaga.

 

Juan Carlos Giménez, l'assessor del comitè de vaga, després de la reunió

 

Juan Carlos Giménez, l'assessor del comitè de vaga, lamenta que l'acord hagi estat "impossible" i que el més probable és que divendres es vagi a la vaga i ha assegurat que, tot i que ho intentaran, no es podran cobrir els serveis mínims.

"Demà farem l'assemblea i comunicarem als treballadors que la negociació amb l'empresa és impossible, que aquesta es troba bastant ferma amb el recolzament que té d'AENA i de la Delegació del govern amb els serveis mínims del 90%."

"La proposta que han presentat és de zero diners econòmicament, no donen res, i amb els altres temes diuen que s'estudiarà, tot són pilotes fora."

"Nosaltres sempre complim amb la llei. En principi no es podran cobrir els serveis mínims del 90% perquè no arriba el personal amb la gent de vacances i baixes, però s'intentarà."

Pilar Albacete, directora Recursos Humans de Trablisa, retreu als treballadors haver encallat la reunió amb les demandes econòmiques que considera que ja estan establertes en el conveni del sector.

"Hem presentat una proposta donant solucions a totes les qüestions operatives. Ells s'han enrocat en l'aspecte econòmic. Les qüestions econòmiques s'han de treballar en els fòrums on es negocia. Per sort tenim un conveni del sector a nivell estatal bastant potent, que regula els drets i obligacions dels treballadors i de les empreses del sector i ens hem de regir per aquests marcs legals."

En les propostes no s'han inclòs les demandes de cobrar un euro més per hora ni una plaça d'aparcament.

Pilar Albacete, cap de Recursos Humans de TRABLISA

 

Amb tot, l'assessor de vaga ha apuntat que l'empresa s'ha compromès a pagar els plusos dels sous dins de la nòmina dels mesos pertinents a partir d'octubre i a revisar la paritat en la contractació.



Poques esperances en la mediació

Abans de la reunió les expectatives dels treballadors per arribar a un acord ja eren mínims malgrat la mediació del Departament de Treball de la Generalitat.

A més, als vigilants, que reclamen millores salarials i en les condicions laborals, no els ha agradat que l'empresa hagi portat la convocatòria de l'aturada als jutjats perquè determini si és o no legal i consideren abusius els serveis mínims del 90% que aquest dimarts va dictar el govern espanyol.

Juan Carlos Giménez:

"Es demostra que el govern han fet que no es pugui fer cap mena de vaga."

Els serveis mínims imposats són els mateixos que es van decretar fa dos anys quan els treballadors, aleshores de l'empresa Eulen, van fer una vaga similar que va provocar el caos al Prat.

 

Aquell conflicte es va resoldre amb la Guàrdia Civil fent la feina dels vigilants de seguretat i amb un laude d'obligat compliment que encara està en vigor i que, segons els treballadors, la nova empresa gestora no compleix.

ARXIVAT A:
AeroportsPrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut