Juan Carlos Giménez, advocat del comitè de vaga, ensenya els resultats de la votació
Juan Carlos Giménez, advocat del comitè de vaga, ensenya els resultats de la votació
Barcelona

Els treballadors d'Eulen rebutgen la proposta de la Generalitat i mantenen la vaga

RedaccióActualitzat

Aquesta mitjanit ha començat la vaga indefinida dels vigilants de seguretat a l'Aeroport del Prat. La vaga serà amb el 90% dels serveis mínims. Segons els treballadors, això la farà pràcticament imperceptible.

Aquest diumenge, un total de 187 treballadors s'han reunit, al Prat de Llobregat, per votar la proposta de la Generalitat, que intentava desbloquejar el conflicte. La votació ha estat secreta i s'ha fet en dos torns, un de matí i un de tarda.

El resultat ha estat de 150 vots en contra de la proposta, que comptava amb l'aprovació tant de l'empresa com d'Aena, 36 vots a favor i 1 vot nul.

En la compareixença per explicar el resultat de les votacions, Leopoldo García Quinteiro, advocat del comitè de vaga, ha tingut dures paraules per la intervenció del ministre de Foment en el conflicte.

"Aquesta assemblea i aquesta votació han estat mediades amb una arrogància absolutament incompatible amb principis bàsics del dret democràtic, portada a terme pel ministre del ram."

Bassa demana replantejar-se les contractacions de serveis públics

La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha reconegut que la mediació no ha sortit com la Generalitat hauria volgut, però confia que les negociacions continuïn ara entre treballadors i empresa. Ha assegurat que si les dues parts ho volen, la Generalitat tornarà a asseure's a la taula.

"Creiem que les diferències que hi ha no són insalvables, però ara no ens toca a nosaltres. S'acaba la nostra tasca de mediació. Ara han de negociar les dues parts implicades. Per una banda, Eulen i Aena, i, per l'altra, els treballadors."

La consellera de Treball creu que aquesta vaga no és un fet puntual, sinó un problema endèmic, com ho demostra el fet que ara són els treballadors d'Eulen de Madrid els que es plantegen la vaga.

Bassa ha dit que totes les administracions s'hauran de replantejar a partir d'ara com es fan les contractacions dels serveis públics, sobretot les de qüestions sensibles com la seguretat. Ha criticat que les adjudicacions es facin només amb criteris econòmics.

"És un tema de qui ha fet la licitació; per tant, és un tema del govern del PP, que ha de decidir què fa. Aena va arribar dotze dies tard i això ha fet que s'hagi enquistat més el problema. Però ara totes les competències són d'Aena i Eulen, que són els que han de resoldre com solucionen el servei a la ciutadania del nostre país."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut