Moment en què la treballadora de Canal 1 interromp l'informatiu amb un cartell en contra de la guerra
Moment en què la treballadora de Canal 1 interromp l'informatiu amb un cartell en contra de la guerra

Una periodista de la TV pública russa irromp al plató: "No us cregueu la propaganda"

Amb un cartell de "No a la guerra", l'editora de Channel 1 Marina Ovsiannikova ha interromput el directe del butlletí de notícies de la cadena

RedaccióActualitzat

Consignes pacifistes s'han vist per sorpresa en ple directe d'un butlletí de notícies de la televisió pública russa.

Una treballadora de la cadena Channel 1 ha irromput al plató i, darrere de la presentadora, ha cridat "Atureu la guerra, no a la guerra" mentre ensenyava un cartell amb un missatge contrari a la invasió d'Ucraïna. Escrit en rus i en anglès, s'hi podia llegir:

"No a la guerra. Atureu la guerra. No us cregueu la propaganda. Us estan mentint."

Al cap d'uns segons, la imatge ha saltat ràpidament a un altre vídeo i la treballadora ha desaparegut de la pantalla.

El canal ha confirmat la notícia i ha obert una investigació del que ha qualificat com un "accident amb una intrusa".

La televisió Channel 1, de titularitat pública, és un canal que reprodueix contínuament el discurs oficial del Kremlin. Als informatius, principal font d'informació per a milers de russos, se segueixen les instruccions del govern rus, que qualifica la invasió d'Ucraïna d'"operació militar especial" per "desnazificar" el país.


"El que està passant a Ucraïna és un crim"

Segons ha informat l'associació OVD-Info, la protagonista de l'acció de protesta és Marina Ovsiannikova. 

Ovsiannikova, que es defineix com a editora de la televisió russa, ha deixat un vídeo enregistrat prèviament a l'acció en què qualifica la invasió d'Ucraïna com "un crim" i denuncia la manipulació a què estan sotmesos els mitjans de comunicació russos.

"Lamentablement, durant els últims anys he treballat a Channel 1, he escampat la propaganda del Kremlin i n'estic molt avergonyida. Em fa vergonya haver permès que es diguessin mentides a les pantalles de televisió, em fa vergonya haver permès que la ciutadania russa fos enganyada"

Filla de pare ucraïnès i mare russa, assegura que la "responsabilitat" de la guerra és únicament del president rus, Vladímir Putin, i pronostica que durant "deu generacions de russos" no es podrà "netejar la vergonya" causada per aquesta guerra.

Ovsiannikova explica que el collaret que porta en el vídeo, amb els colors de les banderes russa i ucraïnesa, simbolitza "que Rússia ha d'aturar immediatament" el que qualifica de "guerra fratricida". És per això que anima la ciutadania a sortir al carrer per aturar el conflicte:

"Els russos som savis i orgullosos, depèn de nosaltres aturar aquesta bogeria. Sortiu a protestar, no tingueu por, no ens poden posar a tots a la presó." 

L'agència russa de notícies TASS ha informat que la dona està detinguda i podria afrontar càrrecs per desacreditar les forces armades. El 4 de març, Rússia va aprovar una llei que castiga amb 15 anys de presó qui difongui "informacions falses" sobre les accions de l'exèrcit rus.

La portaveu d'Alexei Navalni, Kira Yarmiix, ha fet un tuit amb el vídeo amb el comentari "Uf!, aquesta noia és genial!":

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússiaLlibertat d'expressió Vladímir Putin
Anar al contingut