Manresa

Una jutge de Manresa retira la custòdia de la filla a una mare per haver-li provocat aversió al pare

Una jutge de Manresa ha retirat la custòdia a la mare d'una nena per haver provocat que la petita "tingués fòbia al pare". La jutge imputa, a més, a la mare delictes de sostracció i abandonament d'una menor, ja que no va deixar que el seu exmarit i pare de la petita la veiés durant quatre anys. Tampoc va permetre que la nena, de vuit anys, anés a l'escola per evitar que el pare l'anés a buscar. Els mateixos delictes imputa als avis materns. Ara, el jutjat ha donat la custòdia al pare, però la menor haurà de viure primer un mes amb els avis paterns perquè s'acostumi a ell. La mare i la família materna tenen prohibit tenir cap contacte amb la nena durant sis mesos.

Actualitzat
La jutge de Manresa retira la custòdia a la mare perquè incomplia reiteradament el règim de visites i manipulava la seva filla, creant-li un sentiment de rebuig i odi cap al pare. La sentència, pionera a Catalunya, dictamina que la menor, de vuit anys, s'estarà sis mesos, com a mínim, sense veure la mare, a qui han obert diligències per segrest.

En l'argumentació judicial, es reconeix que la nena tenia la síndrome d'alienació parental, que li provocava una fòbia cada vegada més intensa cap al seu pare. La sentència considera provat que la mare ha obstaculitzat la comunicació amb la figura paterna, fins al punt que la nena ha negat l'existència del seu pare biològic per començar a dir "papa" a l'actual company sentimental de la mare.

A partir d'ara, la nena viurà temporalment amb els avis paterns i durant el primer mes el pare la visitarà de tant en tant. Paral·lelament, se'n farà un estricte seguiment mèdic, i seran els especialistes els que marcaran els terminis perquè la nena pugui anar a viure definitivament amb el pare.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut