L'arxipèlag sembla que suri a l'oceà. (Foto: NASA)
L'arxipèlag sembla que suri a l'oceà. (Foto: NASA)
Las Palmas de Gran Canaria

Una imatge per satèl·lit de les Canàries passa a la semifinal d'un concurs de la NASA

El satèl·lit Terra va captar la instantània el juny passat. La imatge competeix amb una infografia sobre la contaminació provocada pel tràfic marítim i dues imatges de les erupcions de l'Etna, a Itàlia, i del Kliuchevskoi, a Sibèria. La tria la faran els usuaris que tenen fins divendres per votar a través d'internet la imatge que més els hi agradi.

RedaccióActualitzat

Una fotografia de les Illes Canàries agafada pel satèl·lit Terra el 15 de juny passat podria convertir-se en la imatge de l'any de la NASA. La fotografia ha passat a la semifinal del concurs que organitza l'agència espacial i que tria les instantànies més impactants.

La NASA proposa cada any als seus seguidors a internet 32 imatges de diferents llocs del món captades des de l'espai. Els usuaris han de votar la que més els hi agrada. L'any passat l'escollida va ser una foto aèria del volcà submarí d'El Hierro.

La instantània de Canàries ha de competir en aquesta ronda amb una infografia que reflecteix la contaminació provocada pel trànsit marítim sobre el mapa mundi i amb dues erupcions volcàniques: la de l'Etna, a Itàlia, captada pel satèl·lit EO-1 i la del Kliuchevskoi, a Sibèria, fotografiada pels astronautes de l'Estació Espacial Internacional.

La fotografia de les Canàries mostra les set illes de l'arxipèlag, que sembla que surin sobre l'oceà, deixant darrere d'elles una estela. Aquest efecte es produeix pels vents que predominen a la zona, els Alisions, que deixen al sud una zona sense gairebé onatge.

Les votacions per a les quatre fotografies es poden fer a través d'aquest web i estaran obertes fins divendres.

Anar al contingut