Granja de Rocamora

Un veí amb la casa inundada per la gota freda: "Era la fi del món"

Anselmo Ferrándiz viu a la Granja de Rocamora, al Baix Segura, i en 78 anys ha vist moltes riuades, però cap com aquesta

RedaccióActualitzat

"Era la fi del món, així de clar; jo no m'ho esperava, no havia vist mai tanta aigua."

Aquestes són paraules d'Anselmo Ferrándiz. Viu a la Granja de Rocamora, al Baix Segura, i en 78 anys ha vist moltes riuades, però cap com aquesta. Ha estat, diu, la riuada de les riuades.

L'aigua va entrar a casa seva, i ara ell hi entra amb dificultats. L'aigua ha baixat molt, però encara arriba per sobre els turmells.

 

 

"De sobte vam veure una enorme avinguda i vam decidir anar a tancar la porta del darrere de casa perquè no entrés l'aigua, però ja no vam poder, perquè ens arribava a mig cos, i ens van treure quatre marroquins que van saltar la tanca i ens van treure."

Per caminar per la casa s'ha d'anar esquivant un munt d'objectes que apareixen flotant. Des de mobles i menjar fins a records familiars. L'Anselmo i la seva dona busquen qualsevol cosa que els pugui ser útil: ulleres, medicaments, sabates...

 

 

"És que no hem tingut temps de res. Venia l'aigua amb una rapidesa com si fos un tsunami. Igual. Jo deia: 'aquí acabem.'"

L'Anselmo es va salvar i ara mira de tirar endavant. A casa té quatre bombes que treuen l'aigua sense parar.

"Aquesta casa és el treball de tota una vida. Soc emigrant i em va costar molta feina i préstecs fer-me l'habitatge i adquirir-ho tot, i ara hauré de llençar-ho. En fi, que no té nom, el que m'ha passat."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut