Judici sobre un cas de violència masclista
Judici sobre un cas de violència masclista

Un tribunal conclou que apunyalar l'exdona no implica "voluntat de matar-la"

L'Audiència de Jaén condemna l'agressor a 4 anys per lesions

Actualitzat

La Secció Tercera de l'Audiència de Jaén considera que apunyalar l'exdona tres cops no implica "voluntat de matar-la" i, per tant, només condemna l'agressor a 4 anys per lesions. Els fets van passar ara fa un any, quan el condemnat es va saltar l'ordre d'allunyament, va anar a buscar la dona a la feina i la apunyalar tres cops al mig del carrer.

El tribunal rebutja condemnar l'agressor per un delicte d'intent d'homicidi i ho justifica així:

"La finalitat de l'acusat no va ser la de matar la que havia estat la seva dona, tot i l'ús del ganivet (...). No s'ha pogut acreditar la força necessària amb l'ànim de matar sinó només la intenció de lesionar. No hem tingut unes proves clares i contundents."

I afegeix que les lesions a la víctima no li van afectar òrgans importants, malgrat apunyalar-la al pit i a "altres parts del cos, com les cames".

"Les lesions no han afectat estructures anatòmiques importants."

El tribunal, a més, l'absol del delicte de maltractaments habituals com demanava el ministeri fiscal, que va acabar retirant el càrrec, i l'acusació particular, ja que considera que "no ha quedat acreditat que el processat hagués sotmès la dona a un tractament humiliant i vexatori ni que exercís sobre ella cap control ni agressió, cosa per la qual la dona va fer la denúncia".

L'agressió, que la víctima va registrar com li havien recomanat, va passar després que la dona denunciés l'acusat per maltractaments i el jutjat dictaminés una ordre d'allunyament.

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut