Bosc on Tesla preveu construir un gigafactoria, Reuters/Annegret Hilse
Bosc on Tesla preveu construir una gigafactoria, Reuters/Annegret Hilse
Berlín

Un tribunal alemany permet a Tesla talar un bosc per fer la primera Gigafactoria europea

Els ecologistes havien aconseguit aturar temporalment la tala que l'empresa d'Elon Musk fa en uns terrenys a prop de Berlín

Actualitzat

Tesla, Inc. pot talar el bosc de Grünheide, al costat de Berlin, per construir la seva primera gigafactoria europea de vehicles i bateries. Un tribunal alemany ha rebutjat la sol·licitud de diversos grups ecologistes per aturar la tala d'arbres.

Això és una derrota per als activistes ambientals locals, que no veuen clar quin pot ser l'impacte en la vida silvestre i el subministrament d'aigua a la zona si la fàbrica es construeix.

Un dels primers passos per a la construcció era, precisament, talar 91 de les 300 hectàrees que el fabricant d'automòbils va comprar.

Els manifestants sostenen cartells anti-Tesla (Reuters)
Els manifestants porten cartells contra Tesla. Reuters/Pawel Kopczynski

La primera gigafactoria a Europa es va anunciar el novembre passat i aquestes últimes setmanes es va començar a construir, tot i que es va haver de parar per les pressions dels ecologistes.

La decisió de la multinacional va ser elogiada per Alemanya, però els legisladors locals i nacionals van quedar atrapats per la força de l'oposició i de centenars de manifestants que van protestar contra la construcció de la gigafactoria.

 


Tesla diu que donarà feina a 12.000 persones

La idea de Tesla és obrir la gigafactoria número 4 el 2021, amb la possibilitat de produir mig milió de cotxes a l'any i donar feina a unes 12.000 persones, però primer han de construir la fàbrica i abans han de condicionar tota la zona.

Un treballador desbrossa els arbres de la zona on Tesla té previst construir un Tesla Gigafact
Una màquina treu els arbres de la zona on Tesla té previst construir una fàbrica. Reuters/Annegret Hilse

Elon Musk, fundador de Tesla, ha afirmat que la gigafactoria no consumirà tanta aigua com es creu. D'altra banda, ha explicat que el que estan talant és un bosc plantat per una antiga fàbrica de cartró i no pas un bosc natural.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientTecnologia
Anar al contingut