Misgav

Un test desenvolupat a Israel detecta la Covid en 30 segons i amb l'alè

Hi ha controvèrsia perquè volen fer assajos massius a l'Índia

Txell Feixas TorrasActualitzat

Una empresa israeliana ha inventat un test que detecta el coronavirus en 30 segons analitzant només l'alè. La controvèrsia ve perquè Israel, on es viu una segona onada de contagis, vol fer els assajos massius d'aquests sistemes experimentals a l'Índia.  

Per fer el test, primer cal respondre a unes preguntes amb el mòbil, com ara si has perdut la gana o el gust els darrers tres dies. A continuació has d'inhalar, mantenir la respiració, tapar-te una fossa nasal i exhalar per l'altra. A través d'un tub, l'aire arriba a una bossa. I en menys de 30 segons: el resultat.

 

 

En aquest cas: color verd; lliure de coronavirus, per tant. Si sortís positiu, vermell, caldria un segon test. I és que aquest respirador no vol substituir les proves de laboratori, sinó ser una eina de cribratge massiu, com explica Oren Gavriely, president de Nanoscent:

"Està pensat per testar centenars de persones a l'entrada d'un concert o d'un estadi de futbol, per exemple. També en un hospital, als aeroports o durant els vols."

El test ràpid té per objectiu tallar ràpidament les cadenes d'infecció, evitar quarantenes allargades i aconseguir més equilibri entre desconfinament i seguretat.

En les pròximes setmanes, una delegació d'Israel viatjarà a l'Índia, on volen fer assajos clínics massius d'aquests sistemes de detecció ràpida. Això, entre crítiques de plataformes com Metges pels Drets Humans, que denuncien que s'aprofiti la laxa regulació i la pobresa rampant d'aquests països per fer-hi experiments.

Mentrestant, a peu de carrer, cada cop més ciutadans criden contra Netanyahu. Fins i tot entre els seus votants, el fan culpable del caos en la gestió de la segona onada del coronavirus i la creixent crisi econòmica que se'n deriva.

 

 

ARXIVAT A:
IsraelCiènciaCoronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut