Fort Hood

Un psiquiatre mata 13 militars i en fereix 30 en un tiroteig indiscriminat en una base militar a Texas

Un comandant de l'exèrcit nord-americà, especialista en psiquiatria, ha disparat indiscriminadament i ha matat 13 persones poc abans d'una cerimònia de graduació a la base militar de Fort Hood, a Texas. A banda dels morts també hi ha una trentena de persones ferides. L'agressor ha sobreviscut al tiroteig que ha mantingut amb la policia i està ingressat, sota custòdia, en un hospital. Es tracta de Nidal Malik Hassan, un psiquatre especialitzat en estrès posttraumàtic que atenia els soldats nord-americans quan tornaven de l'Iraq. Precisament ell havia estat destinat a aquell país i, segons algunes fonts, no ho havia encaixat gens bé.

Actualitzat
Pocs minuts abans que se celebrés a la base texana de Ford Hood una cerimònia de graduació, el comandant mèdic Nidal Malik Hassan, de 39 anys, ha començat a disparar indiscriminadament. Dotze persones han mort a l'acte i 31 més han resultat ferides. Hores després s'ha sabut que el balanç de morts s'elevava a 13. Segons les primeres investigacions, el fet que l'haguessin destinat a l'Iraq podria haver desencadenat la tragèdia. Un cosí de l'agressor també ha explicat que Hassan, un nord-amercià d'origen jordà, havia estat assetjat per companys de feina per ser musulmà.

El president nord-americà, Barack Obama, ha qualificat els fets d'"horrible incident de violència" i ha lamentat la pèrdua de vides de militars. "Si ja és dur quan els nostres soldats perden la vida en missions a l'exterior, és horripilant quan ho fan en incidents com aquest, a les bases pròpies en territori nord-americà", ha afirmat en un acte oficial. Obama també ha traslladat el seu condol a les famílies de les víctimes i als ferits.

L'FBI ha descartat de seguida que fos un acte terrorista. La base de Fort Hood és la més gran dels Estats Units al món i hi treballen 70.000 persones. És el lloc on es concentren les tropes abans que les despleguin en altres llocs.

Pots llegir més informació sobre aquest fet al blog del nostre corresponsal als Estats Units, Antoni Bassas.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut