Un petó entre Colau i Ayuso, en un mural del Primavera Sound
El festival ha volgut suavitzar amb aquest cartell la guerra entre Colau i Ayuso (EFE/Alejandro García)

Un petó entre Colau i Ayuso, el mural del Primavera Sound en plena disputa pel festival

El Parc del Fòrum va tornar a vibrar tres anys després en una edició marcada per la polèmica amb Madrid, que l'any que ve també acollirà concerts

Actualitzat

La música ha quedat per uns moments en segon pla en la jornada inaugural del Primavera Sound. Un mural gegant que mostra un petó entre Ada Colau i Isabel Díaz Ayuso per anunciar la doble seu de l'any que ve va recordar la polèmica sobre les intencions dels organitzadors de traslladar el festival a Madrid. Això sí, en un primer dia de festival amb el Parc del Fòrum ple a vessar i cues llarguíssimes per accedir al recinte.

Els organitzadors han volgut fer patent i suavitzar la disputa pel festival mentre negocien amb el consistori barceloní la continuïtat del Primavera. Ho han fet amb una gran lona amb l'alcaldessa, Ada Colau, i la presidenta de Madrid, Isabel Ayuso, fent-se un petó a la boca que emula el grafiti del mur de Berlín on es besaven els líders comunistes soviètic Bréjnev i l'alemany Erich Honecker, amb motiu del 30è aniversari de la República Democràtica Alemanya.

Colau s'ho prenia amb filosofia. Ha celebrat que "l'art provoqui" i ha subratllat que li "encanta la llibertat d'expressió". Sobre la imatge, l'alcaldessa de Barcelona ha recordat que sempre ha defensat que Barcelona i Madrid s'estimen, i que tenen "mil llaços i vincles" culturals, històrics o afectius.

"El que em sap greu --ha dit-- és que hi pugui haver algunes dirigents que vulguin confrontar les nostres ciutats. No m'hi trobaran", ha reblat.


Desavinences entre l'organització i l'Ajuntament

La polèmica per la seva continuïtat a Barcelona va ser un dels temes que va tractar l'alcaldessa de Barcelona en la reunió aquest dijous amb els organitzadors. La trobada arriba després de les crítiques del codirector del Primavera Sound, Gabi Ruiz, que va tornar a amenaçar d'abandonar la ciutat i buscar llocs on els entenen millor, "com Madrid".

Colau, que els hauria fet una oferta per allargar durant quatre anys l'estada del festival a la ciutat sense concretar una proposta, ha defensat Barcelona com a seu "indissociable" del Primavera Sound. "Ens l'estimem moltíssim", ha afirmat, i ha subratllat que, després del parèntesi per la pandèmia, el consistori ha treballat molt "perquè aquest any funcioni millor que mai".

També ha defensat que l'esdeveniment musical està "vinculat" a la ciutat i a aquest lloc meravellós al costat del mar que no es pot comparar amb cap altra ubicació possible".

La realitat per ara, però, és que l'any vinent, el 2023, el Primavera Sound se celebrarà una setmana a Barcelona i una altra a Madrid.

Una oferta per quatre anys

El tinent d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, ha assegurat que el consistori ha traslladat a l'organització del Primavera Sound un acord per garantir el certamen durant quatre anys.

Martí ha afirmat no entendre la queixa de la direcció, i l'ha atribuït als "nervis" de l'organització els moments previs a l'estrena de la nova edició.

També ha explicat que els han proposat "dates concretes" per celebrar el certamen, i ha celebrat el clima de "diàleg" i "bona entesa".

Martí ha concretat que la intenció és mantenir el festival al Parc del Fòrum i ha indicat que esperen una resposta a la proposta de l'Ajuntament.


En marxa la 20a edició del festival

Tame Impala, Pavement, Bad Gyal o Maria del Mar Bonet van ser alguns dels protagonistes a dalt dels escenaris del Parc del Fòrum, que va tornar a vibrar tres anys després.

Les llargues cues per accedir al recinte mostraven les ganes entre els assistents i els ànims d'entrega absoluta. És l'edició més mastodòntica del festival, que ha doblat el nombre de dies i durarà dos caps de setmana. Hi haurà 16 escenaris al Parc del Fòrum i 14 espais del Primavera a la ciutat, i s'espera l'arribada de mig milió d'assistents de 140 països diferents.

 

ARXIVAT A:
Primavera SoundAda ColauIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut