Riudoms

Un panettone de Riudoms, elaborat durant quatre dies, escollit el millor d'Espanya

El secret del millor panettone de l'Estat, fet al Baix Camp, és la massa mare i una preparació lenta

RedaccióActualitzat

El pastisser Adán Sáez fa el millor panettone artesà d'Espanya, segons el concurs que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona i que li ha atorgat el primer premi. Gràcies a aquest reconeixement, a la pastisseria Xocosave de Riudoms s'han venut 3.000 panettones, en només 15 dies. En aquests moments en fan uns 1.600 a la setmana per poder atendre tots els encàrrecs, molts per internet i d'arreu de l'Estat.

El panettone d'Adán Sáez és fruit d'una barreja de receptes única


La recepta secreta

L'èxit del panettone de Riudoms és la dedicació i la massa mare, així com la glaça, íntegrament d'avellana. El panettone, un tipus de brioix dolç, farcit de panses i fruita confitada, és originari de Milà, però l'Adán ha innovat barrejant receptes:  

"El que fas és ajuntar diferents mètodes. És el que he fet jo, he agafat una part d'aquí i una part d'allà, la massa mare d'un altre mètode i al final he tret la meva recepta. Busques la teva manera. El que has de fer és cuidar-lo."

 

El panettone està triomfant per Nadal a Catalunya des de fa uns anys

 


Aquestes postres, que els últims anys s'està convertint en un producte típic nadalenc a Catalunya, necessita almenys 4 dies d'elaboració si es fa de forma artesanal i amb la paciència de l'Adán Sáez, cinquena generació de pastissers.

La pastisseria Xocosave de Riudoms ha venut 3.000 panettones en només 15 dies

 

ARXIVAT A:
GastronomiaNadal
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut