Un mur blindarà els búnquers del Carmel cada nit a partir del 2 de maig

Els veïns del recinte arqueològic fa temps que es queixen de la massificació turística del mirador i les festes nocturnes que s'hi fan

RedaccióActualitzat

Sembla que els veïns del Carmel podran descansar una mica millor a les nits. A partir del dimarts dia 2 de maig, els búnquers es tancaran cada dia entre les 19.30 del vespre i fins a les 9 del matí, a l'estiu, i entre les 17.30 i les 9 del matí, durant l'hivern.

Els veïns fa temps que protesten contra la massificació turística del recinte i contra les festes il·legals. "Poden trucar a la porta, de matinada, perquè volen un llevataps per obrir una ampolla o perquè volen bullir aigua per fer un mate", explicava fa unes setmanes a TV3 Julián Alcázar, un veí del Turó de la Rovira.

El recinte arqueològic de l'entorn de la bateria antiaèria fins ara ha estat obert les 24 hores. Les bones vistes de Barcelona que ofereix atrauen cada vegada més gent i les festes amb música alta i actituds incíviques són més habituals del que voldrien els veïns.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, a banda de preservar el seu descans, l'objectiu del tancament també és evitar que es malmetin les restes arqueològiques.

En paral·lel a la tanca --que aquesta setmana quedarà instal·lada--, la Guàrdia Urbana seguirà vigilant el recinte, adaptant el dispositiu policial actual.

Els veïns fa temps que es queixen de la massificació del recinte (ACN/Maria Aladern)

Una tanca de dos metres amb sis portes

La tanca fa dos metres d'alçada i instal·lar-la ha costat 1,6 milions d'euros. Està formada per barres massisses d'acer de 3 centímetres de diàmetre, clavades al terreny de la muntanya.

El tancament permet mantenir els accessos des dels diferents fronts del Turó de la Rovira. S'ha creat un recorregut extern a la nova tanca que enllaça amb aquests accessos, consolidant així un anell de connexió des de fora de la tanca. Aquest itinerari exterior estarà sempre obert, de manera independent dels horaris de tancament de l'interior de l'àmbit.

S'han creat sis portes d'accés a l'interior de la bateria antiaèria. Al maig, n'hi haurà una setena, que estarà situada a la vessant nord, a l'accés al mirador nord.

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut