Un miler d'interins surten al carrer contra l'abús de la contractació temporal
El personal interí denuncia que les oposicions podria fer-los perdre la feina (CCMA)

Un miler d'interins surten al carrer contra l'abús de la contractació temporal

Mestres, infermeres i treballadors socials que porten més de tres anys a l'administració reclamen la categoria de personal amb contracte fix

RedaccióActualitzat

Un miler d'interins de diversos àmbits, com mestres, infermeres i treballadors socials, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Barcelona per reclamar una estabilització dels seus llocs de treball, sense necessitat d'haver de fer oposicions.

Un 70% són dones amb una mitjana d'edat al voltant dels 50 anys i que porten ocupant aquests llocs de treball molts anys. Denuncien que les oposicions podria fer-los perdre la feina.

La mobilització ha acabat a la plaça Sant Jaume, on han plantat pancartes amb missatges com "Les que hi som, ens quedem" o "Ja n'hi ha prou!".

La reivindicació ha acabat davant del Palau de la Generalitat (CCMA)

Segons la Guàrdia Urbana, s'han aplegat 600 persones, que han reivindicat assolir la categoria de personal amb contracte fix.

La portaveu d'USTEC-STEs IAC, Iolanda Segura, ha dit que el reial decret pot provocar un ERTO massiu del personal interí que està en abús de temporalitat, és a dir, més de tres anys treballats en l'administració pública, perquè no assegura l'estabilització dels seus llocs de treball.

Pancartes que denuncien l'abús de temporalitat (CCMA)

Per la seva banda, la portaveu de les treballadores socials de la Generalitat, Ruth Gras Fuentes, assegura que els processos selectius on es barregi personal en abús, que són els que estan treballant, amb personal que "legítimament hi vol accedir del carrer, Europa ja ha dit que no valen per sancionar l'abús". "S'han de separar els dos processos", ha afirmat.

La secretària general d'IAC-CATAC, Assumpta Barbens, assegura que és un colectiu molt feminitzat amb una mitjana d'edat de 40 a 60 anys. "No podem fer fora aquestes persones", ha demanat.

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut