Valladolid

Un jutjat obliga una escola de Valladolid a retirar els crucifixos de les aules

Els símbols religiosos a les escoles han generat sempre molta polèmica. Ara un jujtat s'hi ha pronunciat a fons per primer cop. Es tracta del jutjat contenciós administratiu número 2 de Valladolid, que ha obligat el col·legi públic Macías Picavea a retirar els crucifixos de les aules i espais comuns.

Actualitzat
El jutge destaca a la sentència que mantenir els símbols religiosos a l'escola conculcaria "drets fonamentals" com ara la igualtat i la llibertat de consciència. A més, subratlla que la llibertat religiosa és "especialment sensible", ja que els nens i les nenes estan en fase de formació, i constata la "laïcitat i neutralitat de l'Estat".

L'Associació Cultural Escola Laica de Valladolid s'ha felicitat per la sentència. Aquesta associació havia presentat un recurs contra l'acord del consell escolar adoptat el març de 2008 que es va decantar per mantenir els símbols religiosos en el centre educatiu.

El portaveu de l'associació s'ha mostrat satisfet perquè considera que la sentència estableix un precedent perquè els símbols religiosos no es puguin mantenir a les aules dels centres educatius públics.
Anar al contingut