Trevor Reed
Trevor Reed va ser intercanviat per un pres rus el 28 d'abril passat

Un "exmarine" nord-americà descriu la detenció a Rússia: "Sang a les parets i zombis"

L'"exmarine" dels Estats Units Trevor Reed ha descrit l'experiència que va viure mentre estava detingut i internat en un centre psiquiàtric rus.

L'"exmarine" va ser alliberat el 28 d'abril passat en un intercanvi de presoners que va tenir lloc enmig de les relacions bilaterals més tenses en dècades per la guerra d'Ucraïna. Diversos mitjans nord-americans publiquen que va sortir a canvi del pilot rus Konstantín Iaroixenko.

Ara, en una entrevista emesa a la cadena nord-americana CNN, Reed ha detallat les condicions deplorables que va trobar-se entre els presos amb malalties mentals greus.

Estava en una cel·la amb set presos més, i el centre d'internament psiquiàtric acollia persones condemnades per delictes violents, com assassinats, i va arribar a "témer" per la seva vida.

Ha explicat que hi havia "sang a les parets, de presoners que s'havien matat entre ells o s'havien suïcidat" i també "persones que passejaven com si fossin zombis". Atribueix el seu ingrés al centre per les contínues apel·lacions davant la justícia russa.

Reed, que té 30 anys, va ser condemnat el 2019. El jutge va considerar que havia posat en perill la vida de dos agents de la policia de Moscou mentre anava borratxo. El govern dels Estats Units havia qualificat els càrrecs de "teatre polític".

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsUcraïnaRússia
Anar al contingut