Un document dels comuns demana una Constitució catalana en una Espanya plurinacional
Un consell nacional de Catalunya en Comú, amb Ada Colau, Jéssica Albiach i Lucía Martín, entre d'altres

Un document dels comuns demana una Constitució catalana en una Espanya plurinacional

Actualitzat

Catalunya en Comú sotmetrà a votació, en un consell nacional dissabte, la proposta d'elaborar "una Constitució catalana en el marc d'un Estat plurinacional". El document, al qual ha tingut accés TV3, és el full de ruta de la formació per als propers mesos.

La proposta implica "superar l'actual marc estatutari" i obligaria a reformar la Constitució i a un reconeixement de Catalunya com una nació política. Els comuns també volen impulsar el que anomenen una llei de claredat que reconegui el dret dels catalans a una consulta vinculant sobre el seu futur. 

"El dret del poble de Catalunya a ser consultat de manera vinculant sobre el seu futur polític per la via del referèndum." 

El document, de nou pàgines, reclama a l'Estat les transferències pendents amb Catalunya i les millores pactades sobre l'autogovern. El text aposta perquè Catalunya tingui "plena sobirania en matèries de competència exclusiva i sobiranies compartides tant amb l'Estat com amb la UE".

A més a més, defensen un nou sistema de finançament per a Catalunya:

"Una hisenda pròpia i solidària que garanteixi la corresponsabilització fiscal multinivell i el blindatge constitucional de drets econòmics, laborals, socials i ambientals."

El partit que lidera Ada Colau també aposta per donar suport als referèndums sobre la monarquia convocats a diverses ciutats espanyoles.

També lamenten l'existència de "presos i preses polítiques", n'exigeixen l'alliberament immediat i asseguren que participaran en les accions de suport a totes les persones que consideren represaliades per l'Estat.  

ARXIVAT A:
En comú
Anar al contingut