Vacunació de la Covid en una residència d'Alcalá de Henares
Vacunació de la Covid en una residència d'Alcalá de Henares

Un brot en una residència de Mallorca on ja s'havia vacunat afecta la meitat d'usuaris

Les autoritats recorden que la immunitat no s'assoleix fins una setmana després de rebre la segona dosi

AgènciesActualitzat

La Conselleria de Salut i Consum del govern balear ha ordenat la intervenció sanitària durant vint dies de la residència DomusVi de la Costa d'en Blanes de Calvià (Mallorca) després de detectar-hi un brot de Covid que afecta 55 usuaris, de 110, i 14 treballadors, sis dies després de rebre la primera dosi de la vacuna.

Aquesta decisió té lloc després de les successives visites realitzades per l'equip del Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut) al centre, que va constatar que les mesures anti-Covid-19 adoptades han estat insuficients per frenar la propagació de la pandèmia. L'Ib-Salut ha traslladat 34 pacients a hospitals i a la "residència pont" de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

A DomusVi, hi queden 21 persones positives en coronavirus i 55 usuaris no contagiats, però que es troben aïllats per contacte estret amb algú que sí que ho estava.

Els usuaris d'aquesta residència van rebre la primera dosi de la vacuna el passat 30 de desembre, però Salut subratlla que a la immunitat no s'hi arriba fins a una setmana després de rebre la segona dosi, que es posa quan han passat 21 dies de la primera.

Pla de contingència

Els treballadors, per la seva banda, seran vacunats "en dues tandes" per assegurar la seva presència al centre davant de qualsevol contratemps, segons han explicat a EFE fonts de la conselleria, que han insistit en la importància de "mantenir-se alerta i complir totes les mesures preventives".

Des del primer moment, professionals de la Subdirecció d'Atenció a la Cronicitat de l'Ib-Salut s'han desplaçat a la residència per avaluar la situació de les persones afectades i garantir una assistència adequada.

També per posar en marxa el pla de contingència i de sectorització de centre, activar circuits d'atenció i dur a terme formació "in situ" als treballadors, sobretot pel que fa a l'ús d'equips de protecció individual, desenvolupament de nous circuits, i delimitació de zones netes i brutes, entre altres qüestions.

A partir d'ara, el personal i l'equip directiu, així com els residents, es regiran per les instruccions, les ordres i les disposicions d'una coordinadora en els processos relacionats amb la Covid-19.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Illes Balears
Anar al contingut