Un brot de Covid obliga a tancar una residència de gent gran a Granollers

A la residència San José, hi han mort tres dels residents i 21 persones més han donat positiu al test PCR

Actualitzat

Un brot de Covid ha obligat a tancar temporalment la residència de gent gran San José, de Granollers. HI Han mort 3 dels 37 residents, 21 han donat positiu al test PCR, 4 són contactes estrets i 9 han donat negatiu.

Els afectats han estat aïllats de forma temporal en dos centres, a Sabadell i Premià de Mar, mentre que tres dels negatius han tornat amb les seves famílies, seguint el protocol.

També alguns dels treballadors de la residència i de les persones que formen part de la congregació religiosa que gestiona el centre han donat positiu i estan aïllats.

La Conselleria de Drets Socials ha apuntat que està fent seguiment del brot amb la finalitat de facilitar la reobertura del centre al més aviat possible.


Brot a la Garrotxa

No és el primer brot de coronavirus en residències de gent gran en aquesta cinquena onada, en què la variant delta és la dominant.

Un dels casos més recents és el de la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, on hi ha hagut set persones mortes per la Covid.

Els familiars de les víctimes han decidit portar el cas davant la justícia perquè creuen que el brot el va generar una treballadora contagiada que no va prendre les mesures preventives necessàries tot i saber que era positiva, i a qui podrien acusar d'un delicte d'homicidi imprudent.

ARXIVAT A:
Coronavirus Residències gent gran
Anar al contingut