El centre ha obert una investigació interna per esbrinar l'origen del brot (EFE/David Borrat)

Familiars dels morts a la residència de Sant Joan les Fonts denuncien una treballadora

Creuen que va anar a treballar sabent que era positiva de Covid-19 i l'acusen d'un delicte d'homicidi imprudent

Redacció/agènciesActualitzat

Els familiars d'algunes de les set persones mortes per un brot de Covid-19 a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa, han decidit portar el cas davant la justícia.

Creuen que el brot el va generar una treballadora contagiada que no va prendre les mesures preventives necessàries tot i saber que era positiva, i a qui podrien acusar d'un delicte d'homicidi imprudent. Ho ha explicat Joan Guirado, net d'una de les víctimes mortals.

"La nostra obligació com a familiars és arribar fins al final de la qüestió. Si aquesta persona va incomplir els protocols i es va portar com no havia de portar-se, que en pagui  les conseqüències. Per això crec que cal posar-ho en coneixement dels Mossos i de la justícia i que investiguin si no va actuar com havia d'actuar."

L'empresa Suara, que gestiona la residència, ha obert una investigació per determinar les causes del brot i també ho farà la Conselleria de Drets Socials, per saber què ha passat i si les denúncies dels familiars tenen fonament.

El Defensor del Pacient també ha demanat al Fiscal Superior de Catalunya que investigui els fets.

Set persones han mort al centre en aquest brot de Covid i n'hi ha una vintena més de contagiades (EFE/David Borrat)


Set morts i 21 positius aïllats

El brot detectat a principis d'agost ha provocat 7 morts i més d'una vintena de contagis (15 entre els 53 usuaris del centre i 6 entre els 54 treballadors). Vuit dels residents contagiats encara estan en fase d'aïllament en una zona sectoritzada de la residència.

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha mostrat el condol als familiars de les víctimes i també el seu suport al personal del centre que "des de l'inici de la pandèmia han treballat pel benestar dels residents en un escenari complex". 

El consistori ha dit que està a l'espera dels resultats de la investigació interna oberta pel centre per conèixer-ne l'origen.

La direcció de la residència assegura que sí que s'han seguit tots els protocols. El brot es va detectar a principis de mes arran d'un cribratge als professionals del centre, en què 6 treballadors van donar positiu. El cribratge es va estrendre llavors a tots els residents.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Residències gent gran
Anar al contingut