Espanyol

Un autogol de Forlín a les acaballes condemna l'Espanyol davant la Reial Societat (1-0)

L'Espanyol continua sense puntuar lluny de Cornellà-el Prat després de la derrota patida aquest vespre a Anoeta per 1-0. El conjunt periquito no ha fet un bon partit i, malgrat que per alguns moments ha semblat superior a l'equip donostiarra, ha acabat pagant en excés la seva falta d'ambició. I, a més, els de Pochettino ho han fet de la manera més dolorosa possible ja que ha estat Forlín, en pròpia porteria, qui ha marcat l'únic gol de l'enfrontament en una desafortunada jugada ja a les acaballes. L'equip català ha reaccionat però totes les seves ocasions per aconseguir l'empat han estat avortades per un excel·lent Bravo.

Actualitzat
El domini clar de l'Espanyol a Anoeta ha arribat en els últims sis minuts de partit, quan els de Pochettino lluitaven ja contra el rellotge i el marcador per intentar arrencar un punt davant la Reial Societat. El conjunt donostiarra no havia fet gaire més que els catalans per adjudicar-se el triomf però ha tingut la sort de veure com Forlín, en el 83, els donava una alegria fent-se un autogol en intentar allunyar una pilota refusada pel travesser. 

Una jugada aïllada i desafortunada que, malgrat tot, ha estat suficient per derrotar un Espanyol faltat d'ambició. Els de Pochettino han jugat de menys a més davant els "txuri urdin" i després d'un inici obert i intens han vist com els locals els guanyaven terreny gràcies a la profunditat d'homes com Greizmann, Carlos Martínez i Xabi Prieto. Els de Martín Lasarte han dominat amb intermitència i un cop rere un altre s'han topat amb la defensa intractable dels catalans. Només un bon cop de cap de Tamudo i un altre de Zurutuza han obligat Kameni a intervenir per evitar l'1-0.

L'Espanyol, per la seva part, s'ha mostrat apàtic en atac amb un Osvaldo castigat per les faltes i una inoperància ofensiva de nou preocupant quan l'equip actua com a visitant. De fet, una rematada de l'uruguaià que Bravo ha desviat amb uns grans reflexos ha estat l'oportunitat més clara dels periquitos en una primera part que no ha tingut cap dominador clar.

Tamudo busca però no troba

La segona meitat ha estat encara més avorrida que la primera i tota ocasió de gol s'ha pogut comptar amb els dits d'una mà. Tamudo, l'home més perillós dels guipuscoans en tot el partit, ha fet treballar Kameni només començar la represa en dues accions però finalment l'excapità espanyolista ha acabat substituït per Llorente. L'Espanyol ha caigut en el tedi i s'ha abandonat, satisfet potser per un empat que semblava definitiu. 

Un cop de cap de Duscher que la defensa basca ha salvat sobre la mateixa línia de gol ha esperonat l'Espanyol, que s'ha cregut aleshores capaç d'endur-se l'enfrontament. Callejón, poc després, també ha fet lluir Bravo però tot seguit ha arribat la fatal jugada que ha marcat el desenllaç del partit. En el minut 83, Sarpong ha llançat amb perill una falta des de l'escaire de l'àrea gran però una mà prodigiosa de Kameni ha pogut refusar la pilota amb l'ajuda del travesser. Forlín, que corria per evitar la rematada dels atacants donostiarres, s'ha trobat amb la pilota i no ha pogut evitar que aquesta li rebotés i acabés introduint-se al fons de la xarxa. 

Amb l'1-0 l'Espanyol ha vist com se li escapava un punt que tenia pràcticament al sac i ha estat aleshores quan ha reaccionat de debò. Álvaro l'ha tingut a les seves botes de nou i Luis García i Callejón també han acariciat el gol de l'empat però tots tres davanters s'han topat sempre amb un Bravo que ha acabat convertint-se en el protagonista del final de l'enfrontament.

Maledicció al lateral

La derrota de l'Espanyol ha tingut, a més, un altre component negatiu: la lesió de Galán. El jove defensa s'ha trencat el peroné de la cama dreta després d'una entrada rival i ha hagut de ser substituït per Chica. D'aquesta manera, Pochettino es queda un cop més sense lateral després de la baixa de Mattioni.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut