Una tanca evita que la gent ensopegui en el forat que ha deixat la llamborda robada (CCMA)

Ultimàtum als lladres d'una llamborda de Reus perquè la retornin abans de dilluns

Un grup de sis persones es va endur la pedra divendres passat, de matinada, en un acte vandàlic gravat per una càmera de seguretat

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

"Els demano que retornin la llamborda, que és de tots". Ho poden fer abans de dilluns, en qualsevol església de la ciutat.

És la petició pública feta per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, als lladres que fa una setmana, la nit de divendres a dissabte, es van endur una llamborda de la plaça del Mercadal. Ho va fer un grup de sis persones, a la 1.40 de la matinada, i la seva malifeta va quedar enregistrada per una càmera de vigilància.

Un acte vandàlic que ja ha provocat l'ensopegada d'un veí, abans que s'hi posés una tanca sobre el forat, per evitar mals majors.

L'alcalde ha donat cinc dies als lladres per tornar la pedra sense represàlies, mentre la Guàrdia Urbana investiga el robatori. L'han buscat en cubells de la brossa i també a través de les xarxes socials, per si la intenten vendre. També  han fet "una batuda pels bars", ha explicat Pellicer, per si algú en sabia alguna cosa.

De moment, el consistori no es planteja reposar-la, esperant que la tornin.

"Si no, n'haurem de fer una, però del que es tracta és que torni la pedra original. El mobiliari és de tots. L'incivisme i el vandalisme no es poden tolerar."

L'ultimàtum fet als lladres acaba dilluns. I la proposta: que la deixin, si volen de forma anònima, en algun dels centres de culte de la ciutat.

En aquest vídeo pots veure la reacció de l'alcalde i dels comerciants i veïns de la zona:


També hi ha qui s'ho ha pres amb humor i n'ha fet broma a les xarxes socials, demanant una acció conjunta per al retorn de la llamborda o fent-se una foto sobre el buit que ha quedat:


El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ha ofert una recompensa a qui pugui aportar alguna pista per trobar-la:


La llamborda desapareguda no té cap inscripció ni dibuix particular. És una peça al paviment, a la plaça del Mercadal, davant l'Ajuntament, on se celebrava el tradicional mercat setmanal, i forma part d'un conjunt amb valor històric i sentimental, al costat d'altres on hi ha marcades encara el nombre d'antigues parades. 

I és que la plaça dona identitat a la ciutat des de l'època medieval. S'hi fan fires, mercats, concerts i concentracions polítiques i veïnals. És punt de trobada social i un dels tresors del patrimoni cultural de Reus.

ARXIVAT A:
Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut