Tunis

Tunísia tanca escoles, instituts i universitats per calmar la revolta i Ben Ali anuncia 300.000 llocs de treball

El govern de Tunísia ha decidit tancar per un temps indefinit les escoles, els instituts i les universitats per intentar calmar la revolta de la població, sobretot dels joves, contra la situació econòmica que viu el país i que ja ha causat entre 14 i 35 morts, segons les fonts. Paral·lelament, el president tunisià, Zine al-Abidine Ben Ali, ha promès crear 300.000 llocs de treball en dos anys.

Actualitzat
Des d'avui i durant un temps indefinit no hi haurà classes a les escoles, els instituts i les universitats de Tunísia. Amb aquesta dràstica mesura el govern tunisià espera calmar la revolta contra la crisi econòmica que hi ha al país, encapçalada sobretot per joves, que fa tres setmanes que dura.

Les protestes han provocat almenys 14 morts, segons fonts oficials, la majoria a les regions del centre de Tunísia. La xifra de víctimes no és clara perquè el govern tunisià ha imposat un bloqueig informatiu. La Federació Internacional de les Lligues dels Drets Humans eleven la quantitat a 35 morts.

El president tunisià, Zine al-Abidine Ben Ali, que governa el país des de fa 23 anys, ha culpat forces estrangeres de ser darrere les protestes i ha promès crear més ocupació, uns 300.000 llocs de treball en dos anys, una de les reivindicacions dels joves manifestants.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut