Com la gestió de la Covid pot afectar Trump a les urnes
Quan va arribar a la Casa Blanca des de l'hospital, Trump es va treure la mascareta (EFE)

Trump s'atribueix haver trobat "una cura" de la Covid gràcies al seu contagi

El president dels Estats Units assegura que el còctel de fàrmacs experimental que li van administrar és un remei contra la pandèmia

RedaccióActualitzat

Donald Trump considera que haver-se contagiat de Covid-19 "va ser una benedicció de Déu". Per què? Perquè ha permès descobrir la gran efectivitat del còctel de fàrmacs experimental de l'empresa Regeneron.

"Penso que va ser una benedicció de Déu, que em contagiés. Va ser una benedicció disfressada. Vaig contagiar-me, vaig saber d'aquest fàrmac, vaig dir 'deixeu-me'l prendre' -ho vaig suggerir jo- i va funcionar de manera increïble. I penso que si no m'hagués contagiat estaríem veient aquest fàrmac com un entre tants d'altres."


En un missatge de vídeo difós a través de Twitter, el president dels Estats Units no té cap inconvenient a atribuir-se un paper central en el descobriment del que ell afirma que no és un fàrmac "terapèutic", sinó una "cura" contra el coronavirus causant de la pandèmia.

"Diran que [aquests fàrmacs] són terapèutics, i suposo que ho són, però jo ho veig diferent: són una cura. Vaig ingressar, no em trobava bé, i 24 hores més tard em trobava molt bé i volia sortir de l'hospital."


Trump, a més, diu que vol que tots els ciutadans dels Estats Units hi tinguin accés, i que serà gratuït.

"Vull que tingueu el que jo he tingut, faré que sigui gratis, no l'haureu de pagar."


Es dona la circumstància que el còctel de fàrmacs de Regeneron que s'ha administrat a Trump no està a l'abast de gairebé ningú, perquè està encara en fase experimental. La farmacèutica, a més, ha explicat que si s'aprovés pel procediment d'urgència podria disposar, com a molt, de 300.000 unitats abans de final d'any, però no més.


"La Xina ho pagarà car"

Aquest és el missatge de Trump, gravat als jardins de la Casa Blanca, davant del despatx oval, que comença amb ell dient: "Hola, potser m'heu reconegut, soc el vostre president favorit."

Certament, se'l reconeix sense problema; però sí que en algun moment pot semblar que li costa respirar. I presenta un color de pell potser sospitosament saludable, que alguns mitjans atribueixen a l'excés de maquillatge.

 

 

En el missatge, que dura gairebé cinc minuts, Trump té temps de dir, entre altres coses, que va anar a l'hospital perquè ho van dir els metges, però que no ho necessitava.

També atribueix a interessos polítics el fet que no hi hagi vacuna disponible abans de les eleccions presidencials, el 3 de novembre, i es mostra convençut que sortirà just després.

I torna, esclar, a responsabilitzar la Xina de la pandèmia, afegint que la Xina "pagarà car" el que ha fet als Estats Units i al món sencer.

ARXIVAT A:
Trump Coronavirus Estats Units
Anar al contingut