Trump remarca que estan preparats per actuar, però aparca una hipotètica guerra amb l'Iran (Reuters)
Trump remarca que estan preparats per actuar, però aparca una hipotètica guerra amb l'Iran (Reuters)

Trump: "No vull entrar en guerra, però estem més preparats que ningú"

El president dels Estats Units insisteix a fer responsable l'Iran de l'atac a les refineries saudites, però Teheran ho nega

RedaccióActualitzat

Els atacs contra refineries de l'Aràbia Saudita no només han fet pujar el preu del petroli, sinó que augmenten el temor a una escalada militar al golf Pèrsic. Els rebels houthis del Iemen reivindiquen l'acció, però els Estats Units i l'Aràbia Saudita continuen responsabilitzant l'Iran.

El president iranià, Hassan Rouhani, que aquest dilluns s'ha reunit a Turquia amb Vladímir Putin i Recep Tayyip Erdogan, ho nega i descarta tenir cap relació amb els atacs contra refineries.

L'Aràbia Saudita ha aportat informes sobre l'origen del llançament dels atacs i rebutja que s'hagin llançat des de territori iemenita. Donald Trump diu que el seu pla no és actuar militarment al Pròxim Orient, però hi afegeix que està preparat per actuar.

"Jo no vull entrar en guerra, però estem més preparats que ningú. Bé, això sembla, estem investigant a fons i això és el que ara sembla. Us ho farem saber en el moment que en tinguem resultats definitius"


Aquest dimarts la cotització del petroli s'ha moderat als mercats, després que aquest dilluns s'hagi elevat fins al 15%.

 

 

La tensió que es viu al Golf Pèrsic es veu amb inquietud a Rússia. Des del Kremlin s'afirma que un gran conflicte en aquesta zona seria "un desastre". Es demana "moderació a totes les parts.

ARXIVAT A:
Aràbia SauditaIranEstats UnitsTrump
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut