Barcelona

Trias s'oposa a la privatització de la L9 del metro: "Seria una bogeria, quin invent!"

L'alcalde de Barcelona demana que s'estudiïn altres opcions per fer-la arribar al barri de la Marina de la Zona Franca com més aviat millor

Actualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'oposa que es privatitzi la gestió de la línia 9 del metro de Barcelona i demana que s'estudiïn altres opcions per fer-la arribar al barri de la Marina de la Zona Franca com més aviat millor. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afirmat:

"En cap cas es privatitzarà l' L9 del metro. Seria una bogeria que féssim la competència entre TMB i l'L9. Quin invent! Si cal estudiem el finançament de TMB."

Trias ha negat que les inversions que fa la ciutat oblidin els barris més desafavorits i s'ha queixat del finançament precari de la ciutat i de la petició a Cristóbal Montoro sobre els recursos del turisme.

"A Montoro li he dit que volem recaptar un 10-15% de l'IVA que gasten els turistes. Em diu que tinc raó, però que la situació no li permet autoritzar-ho."

Pel que fa a l'actitud del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que s'ha negat a demanar perdó a Trias per les investigacions a l'alcalde que van resultar totalment incertes, Trias s'ha mostrat contundent:

"Del senyor Fernández Díaz no en parlo. Per mi aquest senyor no existeix. És una persona que fa coses que crec que no hauria de fer. El problema no és qui t'investiga, és qui filtra."

Trias també ha anunciat que entre avui i demà tindran enllestida la investigació interna sobre els fets del 4F. Trias ha defensat l'actuació de la Guàrdia Urbana i ha assegurat que no permetran cap mal comportament.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut