Terrassa

Tres detinguts per haver manipulat comptadors d'empreses del Vallès per rebaixar-los la factura de la llum a la meitat

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones, una d'elles extreballador d'Endesa, per manipular comptadors de la llum. La investigació ha determinat que en dotze empreses del Vallès s'havien alterat els cables de les instal·lacions i també els comptadors, de manera que s'aconseguia una reducció en el consum a facturar de més del 50%. L'estalvi, segons la Guàrdia Civil, se'l repartien a parts iguals els detinguts i les empreses imputades. Entre aquestes n'hi ha del sector tèxtil i de la restauració. El frau es va iniciar el juliol del 2003 i puja a més de 470.000 euros.

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa que manipulava els comptadors elèctrics d'indústries del Vallès, sobretot de Terrassa, i feia rebaixar la factura de la llum d'aquestes empreses a la meitat. Es calcula que aquest frau, que va durar del juliol del 2003 al setembre d'aquest any, supera els 470.000 euros, segons ha explicat un portaveu de la Guàrdia Civil. Ara per ara s'han detectat dotze empreses que podrien haver participat en el frau, però n'hi ha 23 més sota sospita.

L'estalvi, segons els agents, se'l repartien a parts iguals els detinguts i les empreses imputades. De moment, ja s'ha pres declaració en qualitat d'imputats als tres presumptes autors materials dels fets, el pare i el fill que manipulaven els comptadors i una tercera persona que contactava amb les empreses perquè participessin en el frau. També han declarat onze de les dotze empreses beneficiàries.

Endesa, que va fer la denúncia, ja investigava alguna empresa per irregularitats, però les inspeccions es van intensificar després de la queixa del Gremi de Fabricants de Sabadell.

Anar al contingut