Treball avisa Ryanair de sancions: "Els nous contractes incompleixen la normativa"

La Generalitat diu que les noves condicions dels treballadors a Girona incompleixen la llei en punts com mobilitat, vacances, exàmens mèdics o exclusivitat

RedaccióActualitzat

Advertiment de la Generalitat a Ryanair. El Departament de Treball assegura que els nous contractes de la companyia a Girona incompleixen la normativa laboral i que, per tant, ha de rectificar. Si no ho fa, Inspecció de Treball proposarà sancions per incompliments molt greus.

A través d'una carta, Treball avisa l'aerolínia de baix cost que les noves condicions dels treballadors de l'aeroport de Girona incompleixen la llei en diversos punts com mobilitat, vacances, exàmens mèdics o exclusivitat.

Concretament afirma que els sous garantits estan per sota del salari mínim interprofessional. També alerta que les vacances dels treballadors no es poden modificar unilateralment i que les clàusules de mobilitat signifiquen crear treballadors itinerants sense respectar les causes i formes que estableix la llei.

 

La Generalitat pressiona Ryanair perquè rectifiqui 


De fet, els nous contractes dels treballadors els vigila de prop el Ministeri de Treball, que també va enviar una carta a la companyia fa una setmana en què se li demanava que fos curosa amb la legislació. L'empresa va mostrar-se disposada a respondre qualsevol dubte del ministeri, però va defensar la fórmula dels nous contractes de fixos discontinus i va recordar que està molt estesa en el sector turístic espanyol.

Ara, la Generalitat fa aquest advertiment després d'una visita d'Inspecció a l'aeroport de Girona, de la compareixença d'una representant de l'empresa i de l'anàlisi d'un model de contracte. Li demana que revisi les clàusules que incompleixen la llei i que si no ho fa s'aplicaran sancions.


Hermetisme a Ryanair 
 

Michael O'Leary, conseller delegat de Ryanair (Reuters/Lorraine O'Sullivan)

Ryanair no ha volgut dir mai exactament quants treballadors dels 160 que hi ha a la base de Girona s'han acollit a les noves condicions laborals. Diu que ho han fet al voltant d'un centenar i que això li permetrà mantenir l'activitat a la base sense haver de fer nous contractes. El mes d'agost, l'aerolínia havia anunciat que tancaria la seva base a Girona.

Aquestes noves condicions suposen per als treballadors perdre el seu contracte fix i canviar-lo, a partir del gener, per un de tipus fix discontinu que els deixa tres mesos sense feina, amb la pèrdua de salari i condicions que això comporta.

A més, el nou contracte no especifica bé la categoria i aboca els treballadors a haver d'acceptar els trasllats que vulgui la direcció sense cap mena de negociació ni compensació.

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut