Torrent calcula que les eleccions podrien ser el diumenge 14 de febrer

Des de Junts per Catalunya s'han queixat que no s'hagi pactat la data abans de fer-la pública

Actualitzat

El diumenge 14 de febrer del 2021 és la data més probable per fer les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. El president del Parlament, Roger Torrent, ja havia dit que les eleccions serien en diumenge i que es jugaria amb el petit marge que queda dins del mecanisme automàtic que ja s'ha posat en marxa amb la inhabilitació del president Quim Torra.

Torrent ha concretat aquesta data, la segona setmana de febrer, si no hi ha candidat a la Presidència amb "expectatives reals" de ser investit, segons ha dit en una entrevista a RAC-1.

"Els terminis són els que són. Preveient com ha d'anar, el còmput finalitzaria el 10 de febrer, que és entre setmana. Com que no és bona idea tancar les escoles ens n'aniríem al 14 de febrer"

 

Després d'aquest anunci, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, s'ha queixat, en una entrevista a TVE, que "s'havia parlat de poder acordar aquestes qüestions" i que desconeixia que fos el 14 de febrer, tot i que ha admès que Roger Torrent pot decidir-ho perquè en té "la potestat com a president de Parlament".

També la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha dit a la SER que "no és normal aquesta falta de comunicació" i ha afegit que espera tenir aviat més explicacions:

"No és tant un acte de deslleialtat de Torrent. Ha posat aquesta data sobre la taula comptant els dies que marca el calendari. Que jo sàpiga, les eleccions no estan oficialment convocades i espero que rebrem les explicacions pertinents"

 

El 15 d'octubre acaba el termini de 10 dies hàbils per fer la ronda de contactes amb els grups i determinar si hi ha alguna candidatura "amb una majoria suficient per poder tenir èxit", segons ha explicat el president del Parlament.

Aquest divendres ha començat les consultes, que són telefòniques i segueixen l'ordre de més a menys representació dels grups, és a dir: Ciutadans, JxCat, ERC, PSC-Units, comuns, CUP i PP.

ARXIVAT A:
Roger TorrentEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut