El president Quim Torra a l'acte de suport a Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric (ACN)
El president Quim Torra a l'acte de suport a Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric (ACN)
El Catllar

Torra visita Forcadell, que agraeix el 21D i referma "el camí de la no-violència"

Es compleixen nou mesos de presó de l'expresidenta del Parlament

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric, al Catllar. Fa nou mesos que l'expresidenta del Parlament va entrar a la presó.

El president de la Generalitat ha arribat al centre penitenciari Mas d'Enric cap a les 11 del matí. A la sortida, s'ha afegit a la concentració que cada mes es fa davant la presó per reclamar la llibertat dels presos polítics i que puguin tornar a casa els exiliats.

 

 

Torra ha llegit un text en què Forcadell fa una crida a comportar-se com un poble pacífic i cívic. Unes consignes a les quals Torra s'ha sumat.

"Un cop més heu demostrat al món que sou un poble cívic, pacífic, amant de la pau i de la llibertat. Aquest és el nostre camí. No abandoneu mai la bandera de la pau, del diàleg i de la no-violència."

El text que ha llegit també ha arribat, per via telefònica, a la resta de presons on hi ha els independentistes. El president també ha agraït el suport popular a Carme Forcadell i a "totes les dones represaliades".

"Moltes gràcies per ser-hi sempre, per haver-hi estat, per ser-hi avui i per ser-hi les setmanes i els mesos que vindran."

Torra ha assegurat que ha vist Forcadell "forta i valenta". Ha explicat que ella li ha demanat que expressés el seu "agraïment al poble de Catalunya per la jornada del 21 de desembre".

 

 

Quim Torra no ha volgut comentar avui les paraules de Pedro Sánchez en què demana "un diàleg real", però sí que ha promès que el 2019 serà "l'any de la llibertat"

A l'acte també hi han participat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana i l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas. Torra també ha explicat que demà visitarà Dolors Bassa, i el dia de Nadal, els empresonats a Lledoners.

 

Un 23 de record

Als voltants de Mas d'Enric s'ha fet un acte organitzat per entitats i partits independentistes sota el lema "Cap dona en l'oblit". Forcadell fa nou mesos que és a la presó i cada dia 23 --quan va entrar-hi-- es fa un acte.

Avui s'hi han fet activitats com una caminada i una cantada de nadales i també un acte polític.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarme ForcadellQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut