Pedro Sánchez i Quim Torra a la minicimera de Pedralbes

Pedro Sánchez: "La Generalitat ha de passar al diàleg real"

El president espanyol rebutja el 155 perquè diu que "ara no estem en aquesta situació"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que la col·laboració amb la Generalitat està avançant i demana al president Quim Torra que intensifiqui la via del diàleg.

En una entrevista al diari "La Vanguardia" feta després del Consell de Ministres de divendres a Barcelona, Pedro Sánchez diu que la política espanyola ha de fer autocrítica dels errors comesos en el passat, però també demana el mateix gest a l'independentisme.

 

Sánchez rebutja el 155 que li reclamen des de PP i Ciutadans i insisteix que la solució per a la crisi generada a Catalunya és una qüestió d'anys. Per això, en aquesta legislatura només aspira a recuperar els espais de confiança perduts.

" Aquells que tenen com a única proposta el 155, al que aspiren és a perpetuar la crisi a Catalunya. Sempre cal recordar una cosa: el 155 es va aplicar per recuperar l'autogovern de Catalunya, que havia estat vulnerat per l'independentisme després de les lleis de desconnexió del 6 i 7 de setembre de l'any passat i el 27-O. Ja ho vaig dir aleshores, els que va aplicar el 155 van ser els que van violentar l'Estatut i la Constitució. Va ser l'independentisme, i ara no estem en aquesta situació."

El president espanyol manté que la situació passa per una reforma de l'Estatut dins de la Constitució i ratificada per la societat catalana.

Creu que per avançar s'ha de trencar la política de blocs i demana a Quim Torra un diàleg real amb la resta de forces parlamentàries.

Respecte als presos independentistes, assegura que no és moment de parlar d'indults i diu que s'ha de deixar treballar la justícia.

"No es pot indultar qui no ha estat condemnat. Respectem el procediment judicial i no hi interferim."

ARXIVAT A:
Article 155Quim TorraPedro SánchezGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut