Primer pla del president de la Generalitat, Quim Torra, el 25 de desembre del 2019 (Horitzontal)
El president de la Generalitat, Quim Torra, el 25 de desembre (ACN)

Torra, molest perquè els del seu partit el donen per inhabilitat "sense plantar cara"

El conseller Calvet defensa el president com a "únic pla" davant d'un nou front de conflicte entre JxCat i ERC mentre la CUP dona el govern per "esgotat"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat en un missatge en un grup de mòbil intern de JuntsxCat i el PDeCat que s'accepti públicament la seva inhabilitació i substitució. Torra va qualificar de "llastimós" que s'avali la seva inhabilitació "amb tranquil·litat i sense plantar cara".

El president va enviar el missatge on mostrava la seva irritació al grup de Signal de la direcció i coordinació de Junts per Catalunya i el PDeCat, segons ha publicat "La Vanguàrdia". Des de Presidència no s'ha volgut fer cap comentari sobre missatges privats del president.

Torra sortint del TSJC on va ser jutjat per desobediència (ACN / Maria Belmez)

 

Pot recórrer al Suprem

Aquest divendres la Junta Electoral Central decideix si inhabilita el president Quim Torra per la via directa, una opció que li dona la llei electoral.

Una hipotètica inhabilitació exprés de la Junta Electoral Central encara deixa el president Torra, sentenciat pel TSJC pels llaços grocs a la Generalitat, la possibilitat de presentar un recurs davant del Tribunal Suprem.

 

 

En defensa del president

El missatge de Torra s'ha produït després que el diputat de JxCat al Congrés, Ferran Bel, assegurés en una entrevista que, en cas d'inhabilitació, l'hauria de substituir algú del mateix espai polític. Aquest dilluns, el conseller Damià Calvet, un dels homes del president, en declaracions a Rac1, ha sortit a defensar-lo.

"És un xat en què hi ha centenars de missatges al dia. A mi el que em sap greu és que s'hagi filtrat. No donar per fet que se l'inhabilitarà. Hi ha molta gent que vol inhabilitar el president Torra abans d'hora."

"L'únic pla és la defensa de la màxima figura institucional de Catalunya."

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una imatge recent (ACN)

 

Un missatge de Calvet en clau interna i externa. Una inhabilitació de Torra podria obrir un altre front entre Esquerra i Junts per Catalunya i el PDeCAT. Els postconvergents sostenen que el pacte amb els republicans passa perquè ells tinguin la presidència de la Generalitat i Esquerra la del Parlament. En cas que s'obri aquest debat, Mireia Vehí ha dit que la CUP descarta donar suport a cap estratègia partidista.

"El que intentarà no fer la CUP és entrar en una lògica de contrapesos de partits i de govern, perquè la CUP pensa que aquest govern està esgotat."

I tot això, amb un 2020 amb unes més que possibles eleccions al Parlament de Catalunya.

ARXIVAT A:
Quim TorraDamià CalvetMireia VehíCUPERCJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut