Torra: "Intenten tornar a construir un relat de violència abans de les sentències"
Quim Torra
Barcelona

Torra: "Intenten tornar a construir un relat de violència abans de les sentències"

El president de la Generalitat assegura que la "repressió continua sent l'única resposta de l'estat espanyol"

RedaccióActualitzat

L'operació policial de la Guàrdia Civil a Catalunya ha estat celebrada per diversos dirigents de Ciutadans i el Partit Popular, que han felicitat el cos i han acusat el president de la Generalitat d'esperonar els CDR. Segons la Fiscalia de l'Audiència Nacional, els 9 detinguts són membres d'un "grup terrorista secessionista" que estava a punt per actuar.

El president Quim Torra ha reaccionat a l'operació policial amb una piulada en què afirma que la "repressió continua sent l'única resposta de l'estat espanyol". Torra insisteix que el moviment independentista "és i serà sempre pacífic", i acusa l'Estat de construir un relat de violència abans de les sentències del Suprem.

 

L'expresident Carles Puigdemont apunta que es "fabriquen casos de terrorisme" perquè "saben que no hem caigut mai en provocacions".

Puigdemont diu que "primer detenen i després busquen proves que no aguanten cap de les greus acusacions". 

Els CDR han qualificat d'''arbitràries'' les detencions dels nou independentistes i els partits independentistes han denunciat l'operació.  

JxCat i ERC demanen, en una petició conjunta, explicacions al Ministeri de l'Interior i la CUP diu que el que es pretén és generar por i desmobilització.

Els comuns alerten que l'operació pot contribuir a un increment de la crispació social a les portes de la sentència. Des del govern espanyol, la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, assegura que es tracta d'una operació judicial amb caràcter preventiu

En canvi, el president del Tribunal Suprem i del CGPJ, aquest dilluns de visita a Barcelona, ha negat que l'operació de la Guàrdia Civil sigui una acció preventiva de cara a la publicació de la sentència de l'1-0 i de les possibles mobilitzacions. Carlos Lesmes recorda que és una actuació que es troba sota secret de sumari i demana respecte.  

ARXIVAT A:
Quim TorraOperació JudesProcés català
Anar al contingut