Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'Interior en funcions, i Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya (EFE/ACN)

Cunillera i Marlaska sobre les 9 detencions: s'han fet per "prevenir actes violents"

La delegada del govern espanyol lamenta que "hi hagi gent que parli amb lleugeresa" d'una operació que diu que es fa "amb tota la normalitat"

RedaccióActualitzat

Les reaccions davant la detenció de 9 persones a Catalunya investigades per un delicte de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius s'han anat multiplicant aquest matí de dilluns des de l'àmbit polític i social.

En concret, des del govern espanyol, s'han referit a l'operació ordenada per l'Audiència Nacional el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

 

 

Cunillera ha assegurat que la Guàrdia Civil "treballa en la prevenció de possibles actes delictius" i que l'operació s'està fent "amb tota la normalitat que suposa una actuació d'aquest tipus".

"És una operació en el marc d'una investigació que fan els tribunals. La policia judicial avui és la Guàrdia Civil, però podria haver estat qualsevol altre cos de seguretat."

 

La delegada del govern espanyol, d'altra banda, ha criticat que hi hagi "gent que parli amb lleugeresa de temes dels quals dubto que tinguin dades" i que, en el mateix sentit, hi hagi "representants polítics" que es dediquin a "transmetre angoixa o inquietud".

 

 

En declaracions a RNE, el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que "s'imputa la possible comissió de delictes de caràcter violent a unes determinades organitzacions".

Ha afegit que són imputacions similars a les que al juliol es van fer a integrants de col·lectius independentistes com Arran.

ARXIVAT A:
CDRProcés catalàFernando Grande-MarlaskaGuàrdia CivilAudiència NacionalOperació Judes
Anar al contingut