Alguns vianants a Nova York ja tornen a fer servir la mascareta seguint les indicacions

Torna la mascareta als interiors dels EUA mentre Biden culpa els no vacunats del rebrot

El centre per a malalties infeccioses comença a tenir proves científiques que els vacunats que es contagien poden portar tanta càrrega viral com els no vacunats

RedaccióActualitzat

La situació de la Covid ha portat l'administració dels Estats Units a fer passos enrere. Ara es torna a recomanar l'ús de la mascareta. I és que la variant delta està disparant els contagis.

Les mascaretes pràcticament havien desaparegut dels carrers i de la gran majoria d'interiors dels Estats Units. Al maig, el govern va dir que els vacunats ja podien fer vida normal sense portar-ne a restaurants, botigues, oficines ni pavellons.


EUA rectifica

Aquest mes de juliol, però, les infeccions s'han multiplicat per quatre respecte a fa un mes, sobretot als estats amb menys gent vacunada, i l'administració ha decidit tornar a recomanar que els vacunats duguin mascareta quan estiguin en interiors en zones amb alt risc de contagi, que és ja la major part del país.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha culpat els no vacunats de la situació:

"Continuem amb la pandèmia per culpa dels que no es vacunen i estan sembrant confusió. Com més sabem del virus i de la variant delta, més preocupats hem d'estar."

 

Els canvis de la variant delta

Mentre el govern intensifica les campanyes casa a casa perquè la gent es vacuni, admet que torna a apostar per les mascaretes perquè cada cop té més indicis que, amb la variant delta, més persones vacunades es contagien i poden portar una càrrega viral semblant a la dels no vacunats. No és el més habitual i els que porten la vacuna difícilment acabaran a l'hospital, però s'està veient que poden ser igual de contagiosos, i això canvia considerablement l'equació.

"La nova situació amb la variant delta és preocupant i, lamentablement, justifica una actualització de les nostres recomanacions", ha dit la directora dels centres per a malalties infeccioses, Rochelle Walensky. S'aconsella a les persones completament vacunades que utilitzin la mascareta en "entorns públics tancats" a llocs amb nivells de transmissió "substancial" o "alt", i s'ha recomanat l'ús de les mascaretes de cara al pròxim curs escolar.

 

Més vacunats a Europa que als Estats Units

Els Estats Units estaven confiats que ja havien deixat el pitjor de l'epidèmia enrere, però aquesta quarta onada els agafa amb la guàrdia baixa, la vacunació estancada al 49% de la població i veient com Europa ja els supera en la proporció de vacunats.

Davant d'aquests nous escenaris, l'estat de Califòrnia i la ciutat de Nova York han estat les primeres a obligar els seus funcionaris a estar vacunats o fer-se un test cada setmana, i l'administració Biden estudia exigir el mateix als dos milions de funcionaris federals.

ARXIVAT A:
Covid-19
Anar al contingut