Tomàs Molina ha anunciat a Instagram que va de número dos per ERC a les eleccions europees

Tomàs Molina, número dos d'ERC a les europees: "Cal lluitar contra el canvi climàtic"

El meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio fa el pas a la política i acompanyarà Diana Riba en una candidatura en coalició amb Bildu, el BNG i la formació balear Ara Més

RedaccióActualitzat

Tomàs Molina serà el número dos a la candidatura d'Esquerra Republicana en les eleccions europees. 

Ho ha anunciat ell mateix en un vídeo a la xarxa social Instagram. El meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio ha assegurat que ho fa per lluitar contra el canvi climàtic des de les institucions europees, que es renovaran en uns comicis el 9 de juny.


En la publicació a Instagram, Molina reconeix que el pas a la política "se'm fa estrany, però m'ha semblat que era el moment de fer-lo". I assegura que "quan em comprometo, m'hi comprometo de veritat".

Molina, de 60 anys, acompanyarà la cap de llista dels republicans, Diana Riba, en una candidatura en coalició amb Bildu, el BNG i la formació balear Ara Més. Ocuparà la quarta posició de la llista.

El 2019, aquesta coalició, aleshores sense la formació illenca, va obtenir tres diputats.


Molina, físic i meteoròleg

Llicenciat en Ciències Físiques, especialitat Física de la Terra i el Cosmos, i doctorand en Comunicació, Tomàs Molina és cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya des de 1987.

Professor associat de la Universitat de Barcelona des de l'any 2000, és ambaixador del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea i membre del consell d'administració del Servei Meteorològic de Catalunya des de la seva fundació. 

En un comunicat, la coalició Ara Repúbliques diu que amb la incorporació de Molina "reforça el seu perfil ecologista amb una figura destacada en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, amb l'objectiu de continuar construint una Europa de nacions lliures, socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l'extrema dreta".

ARXIVAT A:
ERCParlament Europeu
Anar al contingut