Madrid

Tina Turner demostra que encara no ho ha dit tot i reapareix amb un recopilatori i una gira mundial

Incombustible i explosiva, Tina Turner torna a la palestra amb més força que mai. Dimarts 14 d'octubre la seva imatge omplirà de nou les estanteries de les botigues de música de tot el país amb un recopilatori "Tina!" dels seus grans èxits. El disc també inclou dos temes nous i alguns enregistraments en directe inèdits. La coneguda com la pantera o al reina del rock, o també com l'àvia d'aquest estil musical pels seus gairebé 69 anys, reapareix vuit anys després de retirar-se i no només a través dels aparells de música. La cantant ha iniciat aquest mes una gira de 74 concerts pels Estats Units i Europa. Per ara, però, no està previst que trepitgi cap escenari de Catalunya o d'Espanya.

Actualitzat
L'any 1960 una desconeguda Tina Turner gravava el seu primer single, "A fool in love", al costat del que llavors era el seu marit, el guitarrista Ike Turner, i de qui se separaria uns anys més tard després d'una turmentosa relació. Tenia 21 anys i enrere deixava el seu passat com a Anna Mae Bullock, nom amb què la van portar al món.

El cop d'efecte definitiu li va arribar el 1966, amb "River deep mountain high" que li va valdre un important èxit i que es va convertir en el primer de molts. Un clàssic que no podia faltar en el recopilatori que ara presenta junt amb altres títols inoblidables com "Private dancer", "Proud Mary", "What's love got to do with it", "Better be good to me", "I don't wanna fight", "Goldeneye" o "We don't need another hero".

L'àlbum també conté dues cançons noves - "It wound be a crime" i "I'm ready"- i quatre més gravades en alguns dels seus directes i mai escoltades fins ara. Es tracta d'"I can't stand the rain" i "Let's stay together", cantades a l'Amsterdam Arena el 1996; "Addicted to love", en la interpretació que en va fer al Camden Palace de Londres l'any 1986, i "The best", gravada a l'estadi de Wembley el 2000. Les vendes d'aquest nou disc se sumaran a l'espectacular xifra que ja té acumulada, 170 milions de discos a tot el món.

Però "Tina!" no és l'única sorpresa de la cantant de Tennessee aquest any. El passat 1 d'octubre va encetar a Kansas una gira mundial que s'allargarà fins a l'11 d'abril amb un concert final a Dublín. Entre l'un i l'altre, 74 concerts amb cites a Alemanya, Bèlgica, Àustria o França. Les seves cames perfectes, al descobert gràcies als clàssics minivestits que li agrada lluir i damunt d'uns talons de vertigen, i la seva força escènica tornaran a fer perdre el cap als seus milers de fans arreu del món.
Anar al contingut