Manifestació feixista a la Plaça Artós (Rafael Marchante/Reuters)

Tensió entre manifestants d'ultradreta i antifeixistes a la plaça Artós de Barcelona

Quan s'han desplaçat cap al centre de Barcelona, hi ha hagut corredisses amb els Mossos, que intentaven impedir que s'ajuntessin els dos grups

RedacccióActualitzat

Dues manifestacions han coincidit a la plaça Artós, al barri de Sarrià de Barcelona, on els Mossos han carregat contra un grup d'ultres per impedir un xoc amb una altra manifestació antifeixista.

Hi ha hagut una primera convocatòria, a les 8 del vespre, d'un col·lectiu d'extrema dreta, que ha començat a concentrar-s'hi molt abans, quan ha sabut que hi havia una altra convocatòria antifeixista.

Cada grup estava integrat per unes 300 persones i els Mossos d'Esquadra han desplegat cordons de seguretat per separar les dues concentracions entre uns 50 i 100 metres.

 

Salutacions feixistes a la plaça Artós (Rafael Marchante/Reuters)

 

Els ultres portaven bengales i coets, han fet salutacions feixistes i crits a favor de Hitler i Franco i contra l'independentisme i contra Pedro Sánchez. També han cantat el "Cara al sol".

 

 

 

Entre els crits contra els independentistes que s'han pogut sentir, hi havia "No nos engañan, Cataluña es España", "Puigdemont, a prisión", "Esta es nuestra tierra y la defenderemos" i "Separatistas, terroristas". També han dedicat càntics als antifeixistes de l'altra banda del cordó policial, com "Fuera guarros de nuestros barrios".

La concentració feixista ha rebut la resposta d'entitats com Arran Sarrià o l'Ateneu de Sarrià, que han convocat una contramanifestació per "combatre el feixisme" i respondre contra la "injustícia".

 

A la plaça Artós també han arribat manifestants antifeixistes

 

 

Una periodista de Telecinco ha explicat que els ultres li han trencat la càmera i l'han amenaçat:

 

Però els incidents més greus han passat quan les dues manifestacions han anat baixant cap al centre de Barcelona.

ARXIVAT A:
Judici procésExtrema dreta
Anar al contingut