Manifestació a les escales de la catedral per denunciar les agressions de Cap d'Any
Manifestació a les escales de la catedral per denunciar les agressions de Cap d'Any
Colònia

Tensió a Colònia amb manifestacions a favor i en contra dels immigrants

Paral·lelament, Merkel ha anunciat que vol endurir les lleis d'immigració enmig de la polèmica per les agressions a dones la nit de Cap d'Any

RedaccióActualitzat

Diverses manifestacions, aquest dissabte, a la ciutat alemanya de Colònia, per denunciar el centenar d'agressions sexuals a dones la nit de Cap d'Any. El Ministeri de l'Interior alemany ha confirmat que entre els sospitosos dels atacs hi ha més d'una vintena de refugiats i sol·licitants d'asil.

Una de les manifestacions l'han convocada col·lectius d'esquerra i feministes. Centenars de dones s'han reunit a les escales de la catedral de Colònia per protestar contra aquests fets. Reclamaven el seu dret a participar en festes i celebracions sense por de ser atacades. Amb pancartes que deien "No vol dir no. És la nostra llei, No us acosteu" o "No a la violència contra les dones, sigui a Colònia, a la festa de la cervesa o al dormitori", s'han fet sentir amb xiulets i cassoles.

L'ha seguida una altra manifestació del moviment d'extrema dreta islamòfob Pegida. Un miler de persones, enmig d'un gran desplegament policial, han protestat davant l'estació, on van passar les agressions de Cap d'Any. I a l'altre costat de la plaça principal de Colònia, manifestants d'esquerra feien una contramanifestació advertint del perill de caure en el racisme i l'islamofòbia, amb eslògans com "Els refugiats són benvinguts" o "El feixisme no és una opinió, és un crim".

La policia alemanya ha identificat 32 sospitosos de les agressions, dels quals 22 eren sol·licitants d'asil. Aquest fet, sumat a la inacció de les forces de l'ordre, han creat una gran commoció a Alemanya, que el 2015 ha rebut més d'un milió de demandes d'asil. D'aquests, més de 10.000 viuen a Colònia. El debat és intens sobre les mesures a adoptar per evitar agressions tan greus com aquestes.

Merkel vol endurir les lleis d'immigració

Aquest mateix dissabte, el Partit Cristianodemòcrata alemany que dirigeix Angela Merkel, reunit a la ciutat de Magúncia, ha aprovat una declaració en què proposa retirar el dret d'asil als refugiats que hagin estat condemnats a penes de presó o, fins i tot, a llibertat condicional. Fins ara, només perdien els seus drets els que rebien condemnes de tres anys o més.

També vol fer més fàcils les deportacions. El partit demana, a més, endurir les lleis contra la violència sexual.

Anar al contingut