El màxim òrgan judicial tanca dos jutjats de Martorell per "risc per a les persones"
Jutjats de Martorell

Tanquen dos jutjats de Martorell pel "risc" que suposa l'estat de les instal·lacions

El Consell General del Poder Judicial alerta que tancarà la resta si a final de mes no s'han arreglat els problemes. La Generalitat assegura que cap informe tècnic aconsella el tancament.

Actualitzat

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha suspès aquest dimecres l'activitat dels jutjats de Primera instància Instrucció 1 i 5 de Martorell davant del "risc que l'estat dels edificis suposa per a la seguretat de les persones".

A més, la Comissió Permanent del CGPJ ha comunicat a la Generalitat que si el proper 30 d'abril no s'han solucionat les incidències que afecten les seus de tots els òrgans judicials d'aquesta ciutat, ordenarà la suspensió de tota l'activitat judicial com a mesura preventiva.

Els passats 16 i 17 de febrer, explica el CGPJ, es va produir una filtració d'aigua a l'edifici de vivendes que acull els jutjats 1 i 6, que va provocar la caiguda d'uns falsos sostres sobre el mobiliari dels llocs de treball dels funcionaris.

 

El Govern no accepta ultimàtums


El Departament de Justícia de la Generalitat s'ha queixat que no ha rebut cap notificació oficial de la decisió del CGPJ. Tot i això, en una resposta preliminar ha assegurat que no hi ha cap informe tècnic que aconselli o ordeni el tancament de les instal·lacions.

Justícia admet que les instal·lacions judicials de Martorell són molt millorables, però assegura que si s'hagués detectat "risc per a la seguretat de les persones" la Inspecció de Treball hauria ordenat el tancament de les dependències com preveu el procediment ordinari:

 

"Com que aquest extrem no s'ha produït, el conjunt dels treballadors dels Jutjats de Martorell anirà a treballar amb normalitat, a excepció dels jutges. El Govern de Catalunya no accepta ultimàtums."

 

El Departament assegura que s'ha elaborat una relació de 14 millores necessàries i que totes les deficiències s'hauran resolt a dia 30 d'abril, d'acord amb el termini previst per la Inspecció de Treball.

La Generalitat recorda que ja està prevista la construcció d'un nou palau de justícia a Martorell que estarà acabat el 2024. Tindrà més de 5.000 metres quadrats i costarà 8 milions d'euros. En paral·lel s'estudia un possible trasllat parcial dels jutjats que estan en pitjors condicions.

 

ARXIVAT A:
JudicialGeneralitat de CatalunyaCGPJ
Anar al contingut