Edimburg

Sturgeon avisa que el Parlament escocès podria bloquejar el Brexit

La primera ministra d'Escòcia demanarà al Parlament que denegui el consentiment legislatiu perquè el Regne Unit surti de la UE

RedaccióActualitzat

La ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, assegura que el parlament escocès podria bloquejar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En una entrevista a la BBC, Sturgeon ha dit que ella mateixa demanarà al Parlament autonòmic, on el seu partit té 63 dels 129 diputats, que denegui el "consentiment legislatiu" perquè el govern britànic iniciï la sortida de la Unió Europea.

Segons la primera ministra d'Escòcia, és necessari que el Parlament d'Edimburg faci una moció de consentiment legislatiu per sortir de la Unió, tot i que té la sospita que el govern de Cameron podria saltar-se aquest requisit:

"Mirant-ho des d'una perspectiva lògica, em costa creure que no hi hagués aquest requisit, encara que sospito que el govern britànic deu tenir un altre punt de vista, i ja veuríem com acabarien les converses"

Sturgeon ha expressat la seva decepció amb el resultat de l'històric referèndum del 23 de juny, i amb la victòria dels partidaris d'abandonar la UE amb un 52% dels vots enfront del 48% favorable a la permanència.

A Escòcia, en canvi, el suport a la permanència dins la UE ha estat majoritària, amb un 62% dels vots. Només el 38% dels escocesos es van mostrar favorables al Brexit.

Després de conèixer el resultat, Sturgeon va dir divendres que ara és "altament probable" que Escòcia, que serà "treta de la UE contra la seva voluntat", celebri un segon referèndum d'independència. També va anunciar que demanarà entrevistar-se amb els líders de les institucions europees i els dirigents d'altres estats membres per "protegir el lloc d'Escòcia a la UE"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut