Sis dies seguits de retards a la línia de Rodalies del Maresme pel mal temps
En algunes combois no hi cap ni una agulla

Sis dies seguits de retards pel mal temps a la línia de Rodalies del Maresme

Els trens han d'alentir la marxa per culpa de les onades, i l'acumulació d'usuaris pels retards fa que els trens vagin plens a vessar

RedaccióActualitzat

Els usuaris de les línies R1 i RG1 de Rodalies del Maresme, pateixen des de fa sis dies retards en el servei. Molts combois circulen amb retard o fora del seu horari, i els 100.000 viatgers diaris de la línia han de fer sovint el trajecte com en una llauna de sardines.

La culpa d'aquestes incidències és del temporal de mar dels últims dies. Durant els dies de Setmana Santa l'afectació no es va notar tant, però des de dimarts les molèsties per als passatgers estan a l'ordre del dia.

 

 

Els problemes es generen entre Vilassar de Mar i Mataró, al pas de la línia per Cabrera de Mar. Quan el temporal s'emporta la sorra de la platja, l'escullera que fa de plataforma de les vies queda a mercè de les onades.

 

 

El constant embat marítim fa que l'aigua arribi fins als circuits elèctrics que hi ha sota les vies. Aleshores els sistemes de seguretat detecten que alguna cosa nova bé i obliga els trens a circular molt lentament.


Nova escullera

El problema no és d'aquests dies, sinó que s'arrossega de fa anys quan hi ha temporal. Renfe, l'operadora del servei, afirma que qui l'ha de resoldre és l'Adif, el responsable de la infraestructura.

L'ens gestor ferroviari assegura que té redactat i adjudicat un projecte per fer una escullera més gran per impedir que les onades arribin a la plataforma de les vies, però l'obra no té data d'inici perquè el Ministeri de Foment vol introduir-hi alguns retocs tècnics.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut